Muziekmoment

20-01-2015 14:19

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Panda Bear en Hanni El Khatib.

Panda Bear – Panda Bear Meets The Grim Reaper

Layout_11_A_FINAL_Corr
Genre: elektronisch
Het vijfde studioalbum van Animal Collective mede-oprichter Noah Benjamin Lennox, die beter bekend staat als Panda Bear, is wederom een sterk staaltje elektronische onbezonnenheid. Bang piepende honden, industriƫle geluiden en dansbare vrolijke tunes lopen naadloos in elkaar over en Panda Bear laat het allemaal heel logisch overkomen. Bijzonder. Panda Bear Meets The Grim Reaper is gebouwd in Portugal en dat hoor je terug in de muziek. Een Mediterraans kleedje over de sound van Panda Bear is duidelijk terug te horen in het eindresultaat. Een vage plaat die in je hoofd blijft zitten.

Hanni El Khatib – Moonlight

0003976672_10
Genre: rock
Deze jongen heeft zijn roots liggen in de Filipijnen en Palestina, maar groeide op als skater in San Fransisco, California. Hij speelde ook gitaar en zette zichzelf op de kaart door zijn karakteristieke garage rock sound. Hij viel op bij Black Keys gitarist en zanger Dan Auerbach, die zijn tweede plaat wel wilde produceren. Het vervolg daarop, El Khatibs derde album Moonlight is gevarieerder en heeft invloeden uit hiphop, dub en disco. Het rammelt net zo hard als de Black Keys, maar is iets meer buiten de lijntjes. We horen meer lef, dat zeer goed uitpakt. Hier gaan we meer van horen!