Leven

Vier tips voor superzachte lippen

30-04-2015 10:43

Veel mensen hebben last van droge lippen met velletjes of gesprongen lippen, allemaal vervelende dingen die ervoor zorgen dat je lippen er minder mooi uitzien! Maar wat kun je hier tegen doen? Ik geef je 4 tips!

Tip 1. Scrub je lippen met een vochtig washandje

Dit is echt mijn meest favoriete trucje ever! Je kunt ook een puntje van een handdoek vochtig maken en zachtjes langs je lippen wrijven of roteren. Daardoor verwijder je op een heel zachtaardige manier alle velletjes en dode huicellen!

Tip 2. Breng oogcrème aan als extra moisturizer!

Oogcrème werkt echt direct hydraterend! Omdat het eigenlijk voor de dunne huid onder je ogen is trekt het makkelijk in en het voelt zo comfortabel! Mijn favoriete oogcrème is die van Vichy – Aqualia Thermal

Tip 3. Bescherm je lippen (ook in de zon)

Wist je dat je lippen ook kunnen verbranden in de zon? Daarom is het erg belangrijk om ook zonnebrand op je lippen aan te brengen! In de winter kunnen je lippen door de koud en vochtigheid ook erg droog worden, dus bescherm ze dan met een goede vette crème of lippenbalsem.

Tip 4. Verwijder voor het slapengaan je lippenstift/gloss/potlood

We weten allemaal dat je je make-up eraf moet halen voor het slapengaan, maar vergeet daarbij niet om je lippen te reinigen! Zo zorg je ervoor dat de huid weer zichzelf ‘s nachts kan herstellen en vernieuwen.

Beeld: Shutterstock