Leven

Tips om je haar te blonderen

02-06-2015 11:13

Ik ben van mezelf helemaal niet zo blond als op mijn foto’s. Ik had vroeger gewoon een donkerblonde kleur waarbij ik highlights kreeg in de zomer door de zon. Niks mis mee en ook heel erg mooi. Toch wilde ik op een gegeven moment blonder haar. En inmiddels heb ik al zovaak mijn haar gekleurd, dat ik je een paar tips wil meegeven als je ook je haar blond wilt verven!

Tip 1. Ga naar een kapper als je voor het eerst je haar wil blonderen

Dit is geen grap, echt waar: DOE HET! Want blonderen is een van de lastigste dingen die er bestaan. Ook al kan het prijzig worden… de kapper weet altijd beter welke kleur je moet nemen en hoe je het beste bij de blonde kleur komt die jij wil! Zo moest ik bijvoorbeeld de allereerste keer echt duizenden highlights nemen om mijn haar op te lichten. Maar het resultaat was fantastisch!

Tip 2. Als je het zelf wil kleuren, kijk dan altijd goed op de zijkant van de verpakking welke kleur jouw haar wordt

Op de zijkant van de verpakkingen zie je altijd kleurstalen met welke kleur blond haar wordt of donkerblond of bruin haar. En als er staat dat een kleur niet geschikt is voor jouw haarkleur, wees dan niet eigenwijs (serieus!).

Tip 3. Als je twijfelt tussen 2 blondkleuringen bij de drogisterij, kies dan altijd de lichtste kleur

Ik heb al zo vaak teleurstellende resultaten gehad, dat ik echt een te donkere kleur heb uitgekozen en dat mijn haar een te warme blonde kleur kreeg. Ik vind altijd: des te lichter de kleur die je kiest, des te beter het resultaat. Mijn kapper zegt trouwens dat het ook geen kwaad kan om een haarkleuring 5 minuutjes langer te laten zitten als je denkt dat het niet licht genoeg wordt.

Tip 4. Als je geen goudblond of warme blonde kleur wilt, kies dan een kleur met een astint

Asblond is echt mijn meest favoriete kleur ten alle tijde. Ik hou helemaal niet van warme blonde tinten, omdat het me niet staat. Mijn wenkbrauwen hebben namelijk ook een hele koele kleur. Dus vandaar, kies dan echt voor een astint.

Tip 5. Als je snel allergische reacties krijgt op cosmetica, probeer dan altijd eerst de verf uit op een klein stukje huid

Nu ben ik helemaal niet allergisch aangelegd dus ik probeer het nooit uit op een stukje huid, maar als je wel snel allergische reacties krijgt, probeer een klein beetje verf dan altijd van te voren uit. Of ga naar de kapper, die heeft verschillende soorten haarverf.

Tip 6. Gebruik nooit een kleurspoeling om je haar blonder te krijgen

Dit werkt gewoon niet als je donker haar hebt en je het lichter wil verven. Het werkt wél als je al super lichtblond haar hebt, en je wil net een andere gloed erin brengen. Zoals een warmere gloed, dan is kleurspoeling goed aan te raden! Je spoelt het er alleen wel weer snel uit… Helaas.

Beeld: Shutterstock