Kunst

Giel Beelen: ‘Publiek Pinkpop komt echt voor de muziek’

12-06-2015 10:02

Ruim 100.000 mensen vertrekken het komende weekend weer naar Landgraaf voor de 46e editie van Pinkpop. Eén van de oudste popfestivals van Nederland is nog altijd erg populair onder jong en oud. Presentator en 3FM DJ Giel Beelen merkt dat je de Pinkpop-sfeer op geen ander festival tegenkomt: “Ik ben maar gestopt met ‘s nachts campingradio maken, de mensen wilden gewoon slapen.”


Met headliners als Foo Fighters, Pharrell Williams en Avicii trekt Pinkpop jong publiek maar ook veertigers en vijftigers blijven traditiegetrouw naar Landgraaf komen. Dat levert volgens Giel Beelen een unieke festivalsfeer op die je nergens anders ziet: “Als ik eerlijk ben is het publiek heel anders dan bij andere festivals. Dat weet ik uit eigen ervaring. Ik heb er vaak campingradio gemaakt, dan ga ik ’s nachts de camping op. Ik ben daar maar mee gestopt omdat ik merkte dat mensen gewoon wilden slapen: ‘flikker op, ik wil morgen gewoon weer die act zien!’

Op Lowlands gaat het er heel anders aan toe, weet Beelen: “Daar is de sfeer meer van: we zijn op Lowlands, maakt niet uit wat we zien, we kijken wel in welke tent we gaan staan, natuurlijk houden we van muziek en hebben we een paar favorieten. Echt die 24-uur sfeer, dat zie ik op Pinkpop niet zo snel gebeuren”, legt hij uit. “Het is goed dat er nu een verlenging is want het was wel heel erg van ‘het is 12 uur dus we moeten stoppen’. Maar ik denk niet dat het ooit een 24-uurs festival gaat worden.”