Interview

Pinkpop spotlight: Pierce Brothers doet alles voor het publiek

12-06-2015 15:47

Vorig jaar stonden ze al op Lowlands en nu op Pinkpop. Zonder een volledig album te hebben uitgebracht zijn de Pierce Brothers uit Melbourne snel uitgegroeid tot publiekslievelingen. Als voormalige straatmuzikanten weten de broers Jack en Pat Pierce dan ook als geen ander hoe je de aandacht trekt met je muziek: “Rondspringen, dansen of gewoon heel erg gek doen, we doen alles om het publiek te overtuigen.”

De Pierce Brothers waren zo succesvol op straat, dat ze op eigen kracht meer dan veertigduizend EP’s verkochten. Inmiddels hoeven ze dat niet meer te doen, want het duo heeft nu een contract met het Sony-label op zak. Het is een opmerkelijk verhaal, want Jack en Pat Pierce hadden nooit gedacht dat ze professionele muzikanten zouden worden. Hun huidige manager bracht de broers op andere gedachten.

Talent en charme

“We waren net afgestudeerd en dachten na over wat we wilden gaan doen met ons leven”, blikt Pat terug. “We hebben allebei goede banen aangeboden gekregen, maar gingen op straat muziek maken.” Daar wordt het talent en de charme van de broers snel opgemerkt door hun manager, vertelt Jack: “Die zei: ‘blijf op straat spelen! Voor jullie is het zo makkelijk!’ En dat klopte. Al snel verkochten we zo’n 70 cd’s per dag en konden we ervan leven.” Pat: “Mensen kwamen speciaal naar ons toe terwijl we op straat speelden. Eerst stonden er tien mensen, toen vijftig, toen honderd. Niet veel later speelden we in zalen voor driehonderd man.” Jack: “En vorig jaar kwamen we voor het eerst naar Europa.”

Live sensatie

Ook hier slaan de Pierce Brothers snel aan en thuis in Melbourne verkochten de broers onlangs vijf shows achter elkaar uit. Ze zijn een ware live sensatie en dat komt volgens Jack vooral door hun ervaring als straatmuzikant. “Wat je daarvan leert is dat het publiek nooit speciaal voor jou komt. Je moet altijd actief contact zoeken en interesse opwekken. Dat zit er nog steeds in en is onderdeel van onze act geworden.” Pat vult aan: “Het hoofddoel is: aandacht krijgen. Als dat niet vanzelf gaat, gaan we soms rare dingen doen. Alles om het publiek te overtuigen van onze muziek.”

Debuutalbum

Jack en Pat spelen nu wereldwijd in zalen en op grote festivals maar als het kan gaan ze nog weleens de straat op. Pat: “We doen dat nog steeds graag en testen er nu nieuwe liedjes uit. Maar helaas is er weinig tijd meer voor.” Jack: “We zijn constant aan het toeren, tot het einde van 2015. Maar in december gaan we een heel album opnemen, dat staat al vast.”

Pierce Brothers speelt zondag 14 juni op de Stage 4 van Pinkpop om 17.35 uur.

Meer FaceCulture? KLIK!