Leven

Review: budgetproof waxstrips

23-06-2015 09:54

Vlak voor mijn vakantie wilde ik nog even een poging wagen om mijn benen te harsen en ik kwam deze koude waxstrips van de Action tegen. Hoog tijd om ze te proberen! In deze blog leg ik je alles uit over hoe je het beste thuis kunt harsen en geef ik je tips voor het mooiste resultaat!

De koude harsstrips van de Action zijn 12 stuks, waarvan 9 grote (dubbele) strips en 3 kleine strips. Daarbij bevat de verpakking ook 3 naverzorgingsdoekjes.

De duidelijke pluspunten waren:

– dat de strips echt even goed werken als die van Veet, terwijl die van Veet echt €9,99 kosten en deze van Action slechts €1,80!
– de nabehandelingsdoekjes echt ontzettend fijn zijn
– de waxstrips ook in kleinere formaten erbij zitten, eventueel voor kleinere stukken of bikinilijn

Minpunten

Hmmm…. Die zijn er eigenlijk niet! Oké, een kleine dan, dat de waxstrips best lastig van elkaar af te trekken zijn. Je moet ze echt best lang tussen je handen verwarmen!

Nog wat tips:

-Werk altijd op een schone en droge huid, waar geen bodylotion op zit. Eventueel van te voren desinfecteren met alcohol.
– Hoe langer je haren, des te beter het harsen zal werken. Harsen met haren van 1/2 cm vind ik het fijnst.
– Knip de waxstrips met een schaar in kleinere stukken. Ik heb bijvoorbeeld ook nog mijn hele bikinilijn gewaxt met de overige strips, dus dan is het fijn als je kleine stukjes tegelijk kunt doen.
– breng talkpoeder (van Zwitsal bijv.) aan van te voren om je huid te beschermen
– Trek de waxstrips altijd synchroon aan de huid, van je huid af en trek altijd tegen de haargroeirichting in. (in de video laat ik je zien wat ik bedoel)
– Nooit over littekens heen waxen
– Niet tot 24 uur na het waxen zonnen of onder de zonnebank, om pigmentverschuivingen te voorkomen
– Als je een lage pijngrens hebt, begin hier dan niet aan. Waxen of harsen, het blijft gewoon pijnlijk. Ik kan hier goed tegen omdat ik tijdens mijn schoonheidsspecialiste dit zo vaak heb moeten doen en ondergaan, maar het is wel echt even op je tanden bijten.

De waxstrips van de Action zijn dus een echte aanrader, ze werken fijn en effectief en ik kan met heerlijke zachte benen en bikinilijn op vakantie! Dit had ik eerlijk gezegd echt NIET verwacht, daarom is het juist zo’n leuke ontdekking!