Leven

Tijdelijk geen auto’s van Volkswagenconcern meer verkrijgbaar in België

05-11-2015 19:57

De Belgische importeur van Volkswagens en enkele zustermerken stopt tijdelijk met de verkoop van modellen waarbij onregelmatigheden bij de uitstoot van CO2 werd gemeten. D’Ieteren, een branchegenoot van het Nederlandse Pon, maakte het besluit donderdag bekend na eerder deze week te zijn bijgepraat door de autofabrikant uit Wolfsburg.

Het gaat om VW’s, Audi’s, Seats en Skoda’s met een TDI, TSI of TFSI-motor met een inhoud van 1,4, 1,6 of 2 liter. Volkswagen maakte onlangs bekend dat het in totaal gaat om 800.000 auto’s. Dat zou neerkomen op circa een kwart van het totaal dat dit jaar op de markt komt. D’Ieteren gaat met de Belgische autoriteiten overleggen over noodzakelijke maatregelen en het vermijden van financiële schade bij klanten. Een woordvoerder van Pon was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Wij kunnen ons wel voorstellen dat Pon nog niet wil reageren. Niet alleen is dit slecht nieuws voor de importeur vanwege de druk die nu gevoeld wordt, maar ook omdat een heel spectrum aan auto’s daarmee potentieel onverkoopbaar wordt. En aangezien bij Dieselgate/Benzinegate zowat iedere dag een nieuw lijk uit de kast komt, kan het nieuws eigenlijk alleen maar slechter worden.

ANP/TPO