BITS – Gamenieuws: nieuwe Tomb Raider, Starcraft, Fallout 4 – Alles!

13-11-2015 16:52

Als het weer dit weekend nét zo is als vandaag, dan blijf je het liefst binnen. Althans: éérst even één van de nieuwe gamereleases halen, waarna je jezelf heerlijk een weekeinde insluit. Kan een nieuw spel zijn, maar als je een Xbox One hebt óók een Xbox 360-game!

Xbox 360-games speelbaar op de Xbox One

De Xbox One moet nog een behoorlijk inhaalslag maken: de concurrerende Playstation 4 verkoopt bijna twee keer zo goed. De laatste tijd is Xbox echter goed bezig. Er verschijnen aantrekkelijk geprijsde bundels en spellen die alléén op de One te spelen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het recente Halo 5 en de nieuwe Tomb Raider.

BITS_XBOX_ONE_BACKWARDS_COMPATIBILITY

Een ander speerpunt van Xbox is zogeheten ‘backwards compatibility’. Het komt er op neer dat je games van het vorige model (Xbox 360) op je nieuwe spelcomputer kunt spelen. Je stopt de disc in de Xbox One, en deze downloadt het spel (gratis). Deze week verscheen een update waardoor de functie beschikbaar wordt. Hier is de hele lijst van games die je op deze manier kunt (her)beleven.

Da’s geen onaardige lijst, hoewel we hier en daar wel een hiaat tegenkomen. Waar is bijvoorbeeld het briljante Bayonetta? Waarom wel Fallout 3, maar ontbreekt het superieure Fallout: New Vegas? Microsoft meldt dat de lijst in de toekomst wordt uitgebreid, dus wellicht komen er nog erg goede games bij. Hopelijk kan de Xbox 360 binnenkort dus voorgoed naar de zolder.

Spelpocalyps-week!

Mocht je nog geen plannen hebben voor het weekend, let dan even goed op! Zo vlak voor Sinterklaas, Kerst (en natuurlijk het Amerikaanse Thanksgiving Day) wil elke spellenmaker een grote hit afleveren voor in de schoen, onder de boom of… in de kalkoen ofzo, weten wij veel; wat geven wij nu eigenlijk om Thanksgiving?

Hoe dan ook: vorige week verscheen het schietspel Call of Duty: Black Ops III voor de pc, Playstation 4 en Xbox One. Halo 5 verscheen twee weken geleden al voor de Xbox One.

https://www.youtube.com/watch?v=NlHCTYwDt4k

De enorme RPG Fallout 4, waarin je ná de Derde Wereldoorlog door de schamele resten van Massachusetts banjert, kwam een paar dagen gelen geleden uit voor pc, Playstation 4 en de Xbox One. Tot overmaat van ramp (of geluk!) is er een nieuwe uitbreiding voor Starcraft II (pc), genaamd Legacy of the Void. En dat terwijl we Metal Gear Solid V nog niet eens uitgespeeld hebben!

Tot slot is er ook een nieuwe Tomb Raider uit, voor de Xbox One en Xbox 360. Volgende week verschijnt ook nog Battlefront: een schietspel dat is gebaseerd op de Star Wars-films. Ziet er gaaf uit, maar we vragen ons wel af waarom de keizer(!) van het slechte imperium de noodzaak voelt om zelf mee te vechten. Het is bespottelijk!

Zelf maken we eerst MGS V af, waarna Battlefront aan de beurt is. Vooral Fallout 4 is een spel dat je tijd werkelijk verslíndt, dus die laten we nog even voor wat het is. Daarnaast: het spel is enorm, maar kent ook nog de nodige schoonheidsfoutjes. Als je ‘m nu nog even laat liggen, zullen veel bugs er over een paar maanden wel uit zijn.

Dat gezegd hebbende: fijn weekend! We hebben elk vrij uurtje op het moment wel nodig!

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar[email protected], of volg Bits op Twitter:@Bitspost’ of op Facebook!