Doneer aan TPO
 

Dankbare Tame Impala overdondert de Heineken Music Hall

Elke seconde genieten van de psychedelische rockband

Door: , 10:52, 30 januari 2016

Elke seconde genieten van de psychedelische rockband

Het is voor het eerst sinds 2012 dat ze weer een show spelen in Nederland waar ze headliner zijn. De Australische band Tame Impala kickt de tour nieuwe tour vanavond af in een uitverkochte Heineken Music Hall. En daar zijn ze enorm dankbaar voor.

Die eerste show doen ze met een steengoed en onwijs strak optreden, de mannen van Tame Impala zijn in topvorm. Er is een tomeloze energie, de mannen hebben overduidelijk minstens net zoveel plezier als hun publiek. Maatwisselingen gaan moeiteloos, de timing is perfect en frontman Kevin Parker klinkt zuiver.

Visuals

De band is niet met vijf man, ze zijn met veel meer. Het optreden wordt ondersteund door drie mannen in witte doktersjassen die een fantastische lichtshow met hele toffe visuals bedienen. Het zet de psychedelische rockmuziek nog wat extra kracht bij. Een klein beetje zenuwachtig zijn ze wel. „Het is de eerste show van de nieuwe tour”, zegt Parker, die op blote voeten op het podium staat. „Dat kan gigantisch misgaan.” Het gaat goed, en dat is volgens de zanger en gitarist van de band aan het publiek te danken.

“Ik heb me laten vertellen dat hier het beste geluid van Europa is”, vervolgt hij. “Maar dat maakt me eigenlijk weinig uit. Het gaat om het geluid dat jullie maken. Jullie maken de show!” Parker uit zijn dankbaarheid naar het publiek. Hij zal dat vanavond nog een aantal keer doen. Net als op Lowlands, kan hij er niet over uit dat er zoveel mensen zijn komen kijken naar het optreden van de band.

Perfect

De show is een heerlijke mix tussen de grote hits en de voor het grote publiek misschien wat onbekendere nummers. De band sluit af met het nummer New Person, Same Old Mistakes, dat deze week nog groots werd besproken omdat Rihanna het heeft gecovered. “Het is de eerste keer dat we dit nummer live spelen, sorry als we het helemaal verkeerd doen.” Verkeerd is het zeker niet. Sterker nog, het is perfect. Zoals de hele show perfect is. Niet omdat er niks verkeerd gaat, maar omdat de band elke seconde het uitzinnige publiek weet te vermaken.

 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace