Doneer aan TPO
 

Imagine Dragons sluit tour knallend af in Ziggo Dome

De tomeloze energie van de band uit Las Vegas

Door: , 12:55, 06 februari 2016

De tomeloze energie van de band uit Las Vegas

Voor de laatste show van de Smoke + Mirrors Tour staat Imagine Dragons vanavond in de Ziggo Dome. De band uit Las Vegas heeft de zaal tot de nok gevuld gekregen met uitzinnige fans die hun grote helden nu ein-de-lijk live gaan zien.

Een goed begin is het halve werk. Helaas is de geluidsman er nog niet helemaal bij, hij staat druk filmpjes te maken van de opening, en begint de show met een muur van geluid. Daardoor is zanger Dan Reynolds niet te horen en wordt de muziek een warboel van tonen. Gelukkig kennen de fans elk woord van elk nummer van de band, en doet het er bijna niet toe dat Reynolds tot het zesde nummer, Roots, onverstaanbaar is. Het decor en de sterke lichtshow zorgen gelukkig dat het niet helemaal tergend is.

Tomeloze energie

Gelukkig wordt het daarna beter, en komt de zang goed tot zijn recht. Reynolds is een sterke zanger, die zeer zelden een steekje laat vallen. Om nog maar te zwijgen van de tomeloze energie, ook na een jaar lang touren en elke keer hetzelfde concert opvoeren. Het enthousiasme blijft erin zitten, en is niet gespeeld. Logisch ook, met zo’n publiek. Van voor tot achter staat de zaal te springen, mee te zingen, te zwaaien en te dansen.

Dat ze de show al heel wat keren gespeeld hebben, is wel te horen. Het gaat bijna vlekkeloos. Gitarist Wayne Sermon krijgt regelmatig de tijd om te laten zien wat een verschrikkelijk goede gitarist hij is. Na Hopeless Opus speelt hij een gitaarsolo dat zo in een rockopera. Niet veel later is het meer Bohemian Rhapsody. Ieder moment virtuoos. Voor I’m So Sorry laat hij zijn improvisatievermogen nog even zien, hij improviseert op het rifje van het nummer.

Ouders

Tegen het einde van de show, pakt Reynolds nog even een moment om de hele crew te bedanken. Hij lijkt bijna een beetje melancholisch dat de tour voorbij is. Deze band speelt elke show en elke zaal met zoveel plezier plat. En deze laatste show is extra bijzonder voor de frontman. Zijn ouders zijn vanuit Las Vegas ingevolgen om hun zoon en zijn band te bewonderen. En trots, dat kunnen ze wel zijn. Imagine Dragons heeft een geslaagde laatste show neergezet.

Het concert alsnog zien? Op 2 maart vertoont Pathé de show op het witte doek.

 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace