Doneer aan TPO
 

Terug naar de jaren 80-romantiek met a-ha

Nog één keer in de Heineken Music Hall

Door: , 16:33, 01 april 2016

Nog één keer in de Heineken Music Hall

Vijf jaar geleden zou het laatste optreden van de Noorse band a-ha plaatsvinden in Oslo. Precies 25 jaar na de grote doorbraak van de band, geeft de band aan ermee te stoppen. Voor altijd. Tot ze in september 2015 een album uitbrengen die gepaard gaat met een reünietour. Vanavond speelt de band vooralsnog voor het laatst in de Heineken Music Hall.

Muzikaal sterk

En dat doen ze nog verrassend goed. De muziek is, ook met dank aan een goede muzikale aanvulling op de bestaande band, is strak. De stem van Morten Harket is niet meer wat het is geweest, maar vooral wanneer hij zijn kopstem gebruikt, is het net of je het jonge jochie dat hij ooit was weer hoort. Vocaal heeft de band Anneli Drecker meegenomen, een fantastische Duits-Noorse zangeres die de nummers compleet maakt. Tijdens Velvet weet ze menig bezoeker kippenvel te bezorgen.

De grootste hits worden uiteraard voor het laatst bewaard. Hunting High And Low, van het debuut, wordt grotendeels door het publiek gezongen. Het geeft die intieme sfeer die zo goed tot z’n recht komt in de Heineken Music Hall. Het compenseert voor de groots opgezette show, die op sommige momenten aandoet als een stadionshow en nét te groot is voor de zaal. De Bond-soundtrack The Living Daylights wordt ingezet in een bossanova-versie. Met een mooie opbouw komt het nummer tot een climax, om vervolgens de eerste toegift feestelijk af te sluiten.

Nostalgie

De band sluit bij een tweede encore af met de hit die iedereen kent: Take On Me. Of het echt de laatste tour is, is natuurlijk nog even afwachten. Maar voor nu is het fijn de jaren 80 en 90-hits van de band nog één keertje live te horen. Nog een klein beetje de nostalgie te voelen, de romantiek van de jaren 80 en 90. Daar is het joelende publiek het roerend mee eens. De hits van deze band raken nooit uit de gratie.

 
ingezonden mededeling

Gratis product om je verslaafd te krijgen

Hallo, wij van Dealert.nl zijn dolblij met onze monsteradvertentiedeal met TPO! Daarom een gratis creditcardtool voor alle TPO-lezers! Hier!

 
   
 
 
 
Toon / Verberg Reacties