Binnenland

Bonusquote: PvdA-fractievoorzitter Moorman vindt Amsterdam ‘geen pretpark’

09-04-2016 11:59

HAahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhhaaaaaahahahaha die hoofdstedelijke PvdA toch! NIMBY-dorp dat leeft van toerisme mag ‘geen pretpark’ meer zijn. Uit stadsfolder Het Parool:

PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman kan het niet vaak genoeg herhalen: Amsterdam is geen pretpark waar iedereen ongegeneerd 365 dagen per jaar alle remmen los kan gooien. De verveelvoudiging van het aantal festivals zorgt voor veel overlast voor bewoners. Daarom moet het aantal evenementen worden teruggebracht. Festivals dienen waar mogelijk naar de randen van de stad te worden verplaatst, bepleit de PvdA.

Dit na jaren beleid dat een rare cocktail was van Ai Emsturdem stadspromotie, rondvaart-, horeca- en hotelondernemers treiteren, te veel NIMBY-inspraak, vergunningen aan nare hipsterparkdingen uitdelen als snoepjes, een zwalkend softdrugsprotocol en ghettoïsering aan de randen van de stad. Een melee alleen overstemd door het 24/7 geratel van honderdduizenden rolkoffers van evenzovele toeristen.

Joe.

Even een zinloze petitie van Gordeldieren tegen ijs- en wafelwinkels tekenen nu. En daarna mevrouw Moorman bellen met een voorstel: het centrum opgeven. Is voor bierfietsen, toeristen, vrijgezellenparty’s, pied-a-terres van rijke Russen en Chinezen en grachtenkantoren waar na werktijd niemand is. Wie er desondanks vrijwillig woont verliest het recht om te zeiken. Daarbuiten houden we het bezoekers-luw en laten we demense met rust.