Policorwatch: Yale-studenten beeldenstormen Engelse literatuur kapot

02-06-2016 15:41

Ja hou nou godverdomme eens op met het marginaliseren en ontkennen en eigenlijk gewoon kapotmaken van negers, minderheden, LHBTGinTonics en transgenders! Kijk eens naar het basiscurriculum van de eerbiedwaardige Amerikaanse universiteit Yale voor het vak Engels. Shakespeare, Chaucer, TS Eliot. Allemaal witte mannen. Terwijl je ook gewoon de teksten van de Wu Tang Clan kan bestuderen, qua gelijkwaardige bijdrage aan de Westerse beschaving. Stukken relevanter voor je urbaan-etnische identiteitje van nú, zelfs.

Gelukkig is de Millennialgeneratie niet te slap en te verwend om keiharde actie te ondernemen: een petitie moet deze witte schande ‘dekoloniseren’.

The petition says that “a year spent around a seminar table where the literary contributions of women, people of colour, and queer folk are absent actively harms all students, regardless of their identity”, and that the course “creates a culture that is especially hostile to students of colour”.

Hoppakee, zo is dat. Dat er geen zwarte homosensuele Shakespeare bestaat, boeie. De blinde haat jegens witte mannen gaat alle ratio voorbij en in het cultiveren van slachtofferschap mag je gewoon kotsen op wereldliteratuur die in geen enkele andere cultuur zijn gelijke kent. Straks voelt een neger zich nog onveilig omdat iemand van zijn kleur geen literaire bijdrage van betekenis produceerde in de Westerse wereld van, zeg, de vijftiende tot de negentiende eeuw. Of een genderfluïde penisnijdpot raakt in de war van CISgendered liefdespoëzie omdat mannen daarin niet per definitie onderdrukkers zijn.

Daarom: niets opbouwen, maar alleen kapotmaken. De beeldenstorm van de eenentwintigste eeuw raast in de Safe Spaces van onze universiteiten.