Verslag: Disclosure zorgt voor feest op dag 2 Lowlands

21-08-2016 19:32

Op de zaterdag komt Lowlands langzaam op gang. Het is even na tweeën als het Amerikaanse Whitney in de Charlie staat. De jonge band uit Californië heeft er zin in. De tent staat vol en het alternatieve kwartet klinkt fris. Als twee mannelijke bandleden met elkaar zoenen zit de zanger even later met een fles wishky op het podium. De band geniet duidelijk van hun eerste Lowlands.

Lowlands 13

De Staat

Dat het goed gaat met de Staat bevestigd hun plek op het hoofdpodium Alpha nog maar eens. Bijna tien jaar bezig, maar het afgelopen jaar echt groot geworden: de mannen stonden zelfs in het voorprogramma van Muse. De tent is zo goed als vol als de band aan de show begint. De show, is zoals vaak bij de staat, erg strak. Het laatste album heeft de band goed gedaan. Als de band besluit, onderstaan er op het nummer Witch Doctor cirkels in de Alpha net zoals in de videoclip. De Staat maakt hun plek op het hoofdpodium meer dan waard.

20160820_JBV_LOW_0006

Noel is vanavond Oasis op zichzelf

De 24e editie van Lowlands is er een met veel oude bekende. Zo is de poppunk van Sum 41 terug op de festivalweide. Veel Lowlanders zijn de hits van Sum nog niet vergeten. Luidkeels wordt er meegezongen door zowel jong als oud publiek. Het optreden is aardig, maar de band moet het vooral van hun oude werk hebben.

20160820_JBV_LOW_0024

Iemand die daar minder last van heeft is Noel Galagher. Al zal Oasis voor eeuwig aan hem blijven kleven: de Brit heeft inmiddels twee prima platen met zijn huidige band uitgebracht. Het is vol in de Bravo en met het nummer Everybody is on the run is het meteen raak. De 50-jarige zanger lijkt nog lang niet te zijn uitgezongen. Sterker nog, zijn optredens worden beter. Tuurlijk gaat de tent los als Oasis klassieker Wonderwall wordt ingezet maar het zijn vooral zijn eigen nummers die minstens net zo goed uit de verf komen. Noel is vanavond Oasis op zichzelf.

Later die avond is het M83 die zorgen voor een volle Heineken tent. Het is echter de taak van Disclosure om de hoofdtent de Alpha af te sluiten en te zorgen voor een groot feest. Lowlands is met een naam als Disclosure als headliner allang niet meer enkel een alternatief popfestival. Als Latch wordt ingezet gaat het veld los en kunnen de Lowlanders met genoeg energie de nacht in.

Bekijk ook: het fotoverslag van de Lowlandszaterdag