Lowlands is terug van weggeweest

22-08-2016 17:08

Bijna iedereen heeft er wel een mening over, Yuri van Gelder. Aan hem de taak om af te maken waar hij in Rio aan begonnen was: zijn oefening in de ringen. Een volle Alpha kijkt toe hoe hij zijn oefening uitvoert, het Lowlands publiek is eenduidig in het applaus. Het wordt een gouden oefening, van Gelder pakt zijn revanche in Biddinghuizen.

ANP210816051-1

Even later staat Oh Wonder in een opnieuw een volle Heineken. Invloeden van London Grammer en James Blake zijn terug te horen in de klanken van het Britse duo. Het zijn aangename nummers voor de vermoeide Lowlanders. Nog geen twee jaar zijn ze bezig, maar toch heeft de band al tientallen miljoenen streams op Spotify. Oh Wonder smaakt naar meer.

Lowlands 29

Buien

De regen is de enige smet op de ijzersterke line-up van de zondag. De bezoekers rennen regelmatig een willekeurige tent in zodra er weer een bui naar beneden stort. Dat zorgt er soms voor dat niet iedereen een idee heeft wie er op het podium staat. Dua Lipa heeft daar weinig last van. De net 21-jarige zangeres heeft er zin. Net als Oh Wonder is Dua Lipa hard op weg om flink door te gaan breken. Als de zangeres Be The One inzet krijgt ze iedereen mee.

Nadat er opnieuw een wolkbreuk boven het terrein heeft plaats gevonden is het het aan de Belgen van Bazart om de zon weer te laten schijnen. Het wordt een mooi feestje in de Charlie. De Vlamingen zijn langzaam maar zeker bekend aan het worden buiten de eigen landgrenzen. Veel nummers kan het publiek al meezingen en ook de cover Sterrenstof van de Jeugd van Tegenwoordig pakt goed uit. Als de hit Goud wordt ingezet staat niemand meer stil. Belgen om van te houden.

Een geslaagde editie

Rond half acht is het aan de mannen van The Last Shadow Puppets om te laten zien of ze het nog kunnen. Acht jaar na het debuut zijn Alex Turner en Miles Kane terug met hun twee plaat. Dat die plaat goed is ontvangen blijkt wel als Bad Habits wordt ingezet. Ook de klassiekers van debuut album Age of the Understatement gaan er in als zoete koek.

Lowlands kan terugkijken op een geslaagde editie: de line-up was sterk en divers en in tegenstelling tot vorig jaar verkocht Lowlands dit jaar wel bijna uit. De kaarten voor 2017 kunnen alweer gekocht worden, en wel met 25 euro korting in verband met het 25-jarig bestaan.