Pak popcorn en cola: bozemeisjes-fittie over gewicht Hillary Clinton

05-10-2016 12:06

Op de meisjeswebsite Amayzine is een stukje verschenen van de hoofdredactrice MayBritt Mobach. Wij dachten eigenlijk dat Amayzine een parodie was, want zo leeg en dom zijn zelfs meisjes niet, maar het bleek dus echt serieus een magazine voor jongedames te zijn dat gegarandeerd he-le-maal NERGENS over gaat. Jet van Nieuwkerk schrijft culidingen voor het blog en zij zegt in de Viva (LOL) dat ze HEUS NIET bekend is met receptjes omdat haar papa Matthijs van Nieuwkerk is (LOL), dus dan weet je het wel.

Anyway, dat Amayzine kan dus ook maar beter over helemaal niets gaan want zodra de dames zich ook maar zijdelings bemoeien met de Grotemensenwereld gaat het mis. Sowieso inhoudelijk natuurlijk, zo denkt Mobach dat Hillary Clinton in de race is voor de post van ‘prime minister’ van de VS en vraagt zij zich af of de kandidate wel beschikt over voldoende ‘stanima’. Politiek is geen nagellak en ‘stamina’ is kennelijk nooit de naam van een lippenstiftkleur van Chanel geweest, zullen we maar zeggen. (De fouten zijn er inmiddels uit gehaald maar gelukkig hebben we het screenshot nog.)

Op één punt raakt het wezenloze gewauwel van de Amayzine-oppermuts wel een zinnig punt: Clinton moet topfit zijn om prime minister president te zijn. Ze is wat ouder, okee, maar ook zeker 10 kilo te zwaar voor een gezond BMI. Leeftijd doe je niks aan, maar je gewicht kun je wel controleren, als je dat wil. Mobach constateert dat in haar stukje aldus:

Kijk even hoe krachtig Neelie Kroes is. Dat heeft te maken met haar stijl, maar ook met haar lichaam. Je laat zien dat je in control bent, ook wat eten betreft. En denk eens even aan hoeveel leuker je kleren dan zullen staan.

En zul je net zien, uitgerekend dát is tegen het zere been van linkse dramfeministes. U weet wel, die meisjes die u NOOIT hoort over zaken die ertoe doen, in dat opzicht lijken ze dan weer erg op de Amayzine-doelgroep. En dan krijg je dus vuistjesmaaiend meisjesgekakel tegen oppervlakkig meisjesgekakel en dat is enorm grappig. Vraag is alleen, voor wie moeten we zijn in deze fittie? Voor het kamp dat het IQ bij elkaar moet houden met haarlak, of voor de vermakelijke boosmeisjes die juist enorm zouden opknappen van wat ongevraagd stijladvies?

We gaan toch voor een endorsement van Amayzine. En wel hierom: over het BMI en het vermeend obees zijn van Donald Trump zijn pagina’s vol geschreven, ook op serieuze nieuwssites. En niet in bemoedigende zin dat hij voor zijn gezondheid eens wat af moet vallen, zullen we maar zeggen. De gefrustreerde anti-bodyshaming huilbrigades hebben er toen geen kik over gegeven, dus beter houden ze nu ook hun selectief verontwaardigde zuurbekjes.