TPOok!

 
Cult

Actrice Carrie Fisher, prinses Leia uit Star Wars, overleden

Kreeg afgelopen week een hartaanval

Tags:

Actrice Carrie Fisher, die prinses Leia speelde in Star Wars, is overleden. Dat melden verschillende Amerikaanse media op gezag van een woordvoerder van de familie. Ze kreeg de afgelopen week een hartaanval. Carrie Fisher werd 60 jaar oud.

Een statement van de dochter van Fisher stelt “Ze was geliefd over de gehele wereld, en zal enorm gemist worden. Onze hele familie dankt jullie voor je gebeden.”

Hartstilstand

De zestigjarige Fisher kreeg de hartaanval afgelopen vrijdag toen ze per vliegtuig onderweg was naar Los Angeles. Een kwartier voor de landing werd ze onwel. Gisteren wist men nog te melden dat het relatief goed met haar zou gaan. Ze speelde Leia in vier Star Wars films, de laatste de vorig jaar uitgekomen film The Force Awakens. Daarnaast werd haar gelijkenis gebruikt in verdere uitingen van de Star Wars-franchise.

Vorig jaar kwam Fisher ook nog in het nieuws omdat ze de kritiek op haar uiterlijk helemaal beu was. Via Twitter zocht ze de publiciteit op om de kritiek te pareren.

Fisher beleefde haar doorbraak in Hollywood met een grote rol in de komedie Shampoo (1975). Met talentscout Bryan Lourd kreeg ze in 1992 haar enige kind, dochter Billie Lourd.

GERMANY ENTERTAINMENT

Wassen beeld van Fisher als princes Leia in Berlijn

(TPO/ANP)

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.