TPOok!

 
avatar
   
Leven

Tamara (22) hoort stemmen in haar hoofd

'Ik ben niet gek, mijn hersenen werken niet op de juiste manier'

In 2014 doet de twintigjarige Tamara mee aan het BNN programma Je Zal Het Maar Hebben. Hoewel zij er uitziet als normaal meisje, is het leven voor Tamara behoorlijk anders dan dat van haar leeftijdsgenoten. Ze hoort namelijk 24 uur per dag stemmen in haar hoofd en ziet waanbeelden; beelden en personen die er niet zijn. En als je dat aan mensen vertelt, krijg je de stempel dat je een gekkie bent. Om die reden wilde Tamara haar ziekte onder de aandacht brengen. Ze vertelt presentator Tim Hofman hoe het voor haar is om langs een trein te fietsen waarvan een mannenstem in haar hoofd zegt dat ze zichzelf er voor moet gooien. We zien haar letterlijk vechten tegen haar demonen en brengen de mannen die haar leven proberen te bepalen in beeld door ze te laten tekenen door een compositietekenaar. Twee en half jaar later spreek ik Tamara weer. Heeft de aandacht voor haar aandoening haar geholpen om te accepteren wat ze heeft?

Lees verder op ShePostsOnline >>>

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.