Doneer aan TPO
 

Tamara (22) hoort stemmen in haar hoofd

'Ik ben niet gek, mijn hersenen werken niet op de juiste manier'

Door: , 16:28, 05 januari 2017

'Ik ben niet gek, mijn hersenen werken niet op de juiste manier'

In 2014 doet de twintigjarige Tamara mee aan het BNN programma Je Zal Het Maar Hebben. Hoewel zij er uitziet als normaal meisje, is het leven voor Tamara behoorlijk anders dan dat van haar leeftijdsgenoten. Ze hoort namelijk 24 uur per dag stemmen in haar hoofd en ziet waanbeelden; beelden en personen die er niet zijn. En als je dat aan mensen vertelt, krijg je de stempel dat je een gekkie bent. Om die reden wilde Tamara haar ziekte onder de aandacht brengen. Ze vertelt presentator Tim Hofman hoe het voor haar is om langs een trein te fietsen waarvan een mannenstem in haar hoofd zegt dat ze zichzelf er voor moet gooien. We zien haar letterlijk vechten tegen haar demonen en brengen de mannen die haar leven proberen te bepalen in beeld door ze te laten tekenen door een compositietekenaar. Twee en half jaar later spreek ik Tamara weer. Heeft de aandacht voor haar aandoening haar geholpen om te accepteren wat ze heeft?

Lees verder op ShePostsOnline >>>

 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace