TPOok!

 
Boeken

Schrijver Celal Altuntas zwaar bedreigd na interview, doet aangifte

'Dit gaat niet alleen om mij, maar om het vrije woord'

Schrijver Celal Altuntas gaat dinsdag aangifte doen bij de politie omdat hij naar eigen zeggen met de dood is bedreigd. Het oud-PvdA-gemeenteraadslid gaf vrijdag een interview met de Volkskrant en zei daarin onder meer dat vluchtelingen en migranten meer verantwoordelijkheid moeten nemen.

Hij heeft daarna vele bedreigingen aan zijn adres gekregen via Facebook en hij wordt ook telefonisch lastig gevallen. “Ik word voor van alles uitgemaakt: landverrader, hoerenzoon, hond”, zei Altuntas na een bericht hierover van het AD. “Het blijft maar doorgaan. Het gaat niet alleen om mij, maar ook om het vrije woord. Dat is in gevaar, maar ik laat mij niet monddood maken.”

Altuntas is in het verleden al vaker bedreigd na uitlatingen. Ook toen heeft hij aangifte gedaan. “Het heeft toen niet veel opgeleverd, maar ik geef niet op.”

ThePostOnline sprak met Altuntas in oktober 2016 over zijn roman Regen Zonder Modder. Ook in dat interview nam hij geen blad voor de mond over de eigen verantwoordelijkheid van nieuwkomers in Nederland.

(ANP/TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.