TPOok!

 
avatar
   
Opinie

‘Huilen over de geboorteplaats van je kind: doe even heel snel normaal’

'Alle Amsterdammers verplicht Schubbekutteveen in paspoort'

Emilie Franse (40) vertelt vandaag in Het Parool dat ze vlak voor de geboorte van haar zoon Jules nog even heerlijk in een stacaravan op een camping vertoefde zat toen ze plots met vier centimeter ontsluiting in het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn lag. Ik citeer uit de krant: “Alles werd op alles gezet om mij op tijd in Amsterdam te krijgen. De ambulance stond met draaiende motor klaar, toen we het bericht kregen dat er helemaal geen plek was in het Sint Lucas Andreas. Mijn man is toen met onverantwoorde snelheid richting Apeldoorn geracet om net op tijd zijn zoon geboren te zien worden.”

Ik stel voor dat Emilie en alle andere Amsterdamse ‘gedupeerden’ allemaal even heel normaal gaan doen. Ik kan er met mijn pet niet bij dat Ziekenhuis Amstelland überhaupt energie, aandacht tijd en moeite steekt in dit onderwerp. Als het gaat over geboren worden van baby’s, lijkt het mij toch dat er maar één ding belangrijk is: dat moeder en baby in een veilige omgeving een goede bevalling hebben.

Hannah König is hoofdredactrice van ShePostsOnline, lees de hele column op ShePostsOnline >>>

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.