TPOok!

 
avatar
   
Leven

‘Ik sport 12 uur per week, ik wil goed zijn, en om goed te zijn moet ik dun zijn’

Martine heeft een sportverslaving

Gezonder eten, meer bewegen, we weten het nou wel. Voor onbespoten groenten kunnen we inmiddels bij de Lidl terecht en bewegen kan al voor 16,95 euro bij de sportschooldiscounter. Dat je ook te ver kunt gaan met gezond eten is inmiddels bekend. Maar wat als je doorslaat met sporten? In de sportschool zie ik ze wel, dames en heren die maar niet van ophouden weten. Wat drijft hen? Geïntrigeerd ging ik op zoek naar de persoonlijke verhalen van mensen die sportverslaafd zijn. Uitgebreid sprak ik met Martine en Dirk, die de gevolgen van hun obsessie aan den lijve ondervinden.

In wetenschappelijk onderzoek wordt een aantal maatstaven gehanteerd voor het vaststellen van sportverslaving: er is sprake van gemankeerd functioneren wanneer iemand niet alleen fanatiek sport maar ook opdringerige gedachten heeft over lichaamsbeweging. Hij lijdt onder angsten en depressies en geeft prioriteit aan sporten boven sociale activiteiten en werk. Ook is er een obsessie met het lichaam.

Lees verder op ShePostsOnline.nl >>>

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.