TPOok!

 
Leven

Aartsbisschop van Canterbury: Trump, Wilders en Brexit zijn tekenen van heropleving fascisme

Ondertussen vragen homorechtengroepen een einde aan zijn kerkelijke homohaat

De aartsbisschop van Canterbury Justin Welby, van de Anglicaanse kerk, sprak bij de opening van de synode zijn zorgen uit over de ontwikkelingen in de wereld.

Er zijn duizend manieren om de Brexit of de verkiezing van President Trump te verklaren, of de winst in de peilingen van Geert Wilders in Nederland of Marine le Pen in Frankrijk en vele andere nationalistische, populistische of zelfs fascistische tradities in de politiek.

De kerkvorst, die op de synode onder meer gaat beoordelen of homoseksuelen nog langer als minderwaardig en met minder rechten worden behandeld door zijn kerk, stelt dat zijn kerk een belangrijke rol kan spelen in het moreel gidsen van het Verenigd Koninkrijk door de komende, woelige, politieke jaren. Dit ondanks het feit dat de kerk al jaren krimpt.

In de herijking van ons land kunnen we niets dicteren, maar moeten we participeren. Participatie betekent dat we een luisterende, lijdende en verzoenende aanwezigheid moeten hebben en niet een agressieve, egoïstische houding. De taal van het publieke debat is op dit moment diep en bruut gepolariseerd en dat kan nog erger worden.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.