TPOok!

 
Binnenland

Salafistische Al-Fitrah-moskee weigert onderzoek naar tegenwerken integratie bij kinderen

Moskee al eerder onderzocht door FIOD, gemeente en NCTV

De salafistische al-Fitrah moskee in de stad Utrecht weigert mee te werken aan een nieuw onderzoek van de gemeente. Die wil weten of de moskee al-Fitrah integratie van kinderen tegenwerkt. Dat is al eerder onderzocht en volgens de moskee was daarna beloofd dat er geen tweede onderzoek zou komen. Het bestuur van de al-Fitrah-moskee in Utrecht roept scholen en sportclubs op om niet mee te werken aan een nieuw onderzoek van de gemeente. Uit dat onderzoek zou moeten blijken of de lessen van de moskee kinderen belemmeren te integreren, zoals wordt vermoed.

Volgens RTV Utrecht zegt imam Suhayb Salam dat uit het eerste onderzoek is gebleken dat de integratie van de kinderen prima verloopt. De gemeente Utrecht concludeert juist dat er een risico bestaat dat de kinderen geïsoleerd raken.

De al-Fitrahmoskee is al langer negatief in het nieuws (dossier hier). De FIOD deed er een inval om financiële banden met Saoedi-Arabië en Jordanië te onderzoeken, er zou sprake zijn van geldstromen uit Koeweit, ideologisch staat de moskee bekend als salafistisch en Lodewijk Asscher (PvdA) raadde ouders af hun kinderen naar de moskee te laten gaan.

(ANP/TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.