TPOok!

 
Interview

Interview – Sharul, immigrant in de VS: ‘het Westen is naïef over de islam’

Rutger van den Noort interviewde een christelijke Indiër met een grote interesse in Geert Wilders

Het was enkele maanden geleden dat ik naast Sharul in onze kerk in New Jersey zat. Ons gesprek kwam op Nederland terecht en zijn ogen begonnen op te lichten: “het land van Geert Wilders”. Al jarenlang volgt hij met enige regelmaat de uitingen van “Girt”, zoals hij hem noemt.

Verrast door zijn enthousiasme, vooral over de radicaliteit van Wilders, besloot ik hem te interviewen. Hierbij het verhaal van een immigrant uit India in Noord-Amerika met een sterke mening over de islam en een interesse in Nederland en Geert Wilders.

Wanneer ben je naar Amerika gekomen?
Zeventien jaar geleden ben ik naar Amerika gekomen op zoek naar betere mogelijkheden om te werken. Ik werk in de automatisering van een financiële instelling. Met mijn Amerikaanse vrouw heb ik twee kinderen gekregen.

Waar kom je oorspronkelijk vandaan? Kan je daar christen zijn?
Uit India. Je kan uiteraard christelijk zijn in India. Toch moet je wel voorzichtig zijn. Niet alle plekken zijn veilig voor christenen in India. Het is een overwegend Hindoe-land en heeft daarnaast de derde of vierde moslimpopulatie van de wereld.

Wat vind je van de Islam?
Ik heb de Koran bestudeerd en het is overduidelijk dat de Koran aan moslims onderwijst om alle ongelovigen te vermoorden. De islam is geen religie van vrede zoals politici ons wijs willen maken. Mohammed, de grondlegger van de islam leende delen van de christelijke Bijbel, het jodendom, Zoroastrisme en uit pre-Arabische verleden. Mohammed was een Arabische nationalist en hield er niet van dat heilige geschriften vanuit het jodendom en het christendom kwamen. Om deze reden claimde hij dat hij valse visioenen heeft gekregen van God (Allah) om een Arabische nationalistische religie te vestigen met daarin monsterlijke verzen. Iedere moslim kan een terrorist worden na het lezen van de Koran: dat is de kern van het probleem.

Denk je dat er ook zoiets bestaat als een gematigde Islam?
Er bestaat geen gematigde islam. Dat is een andere mythe die onze media en politici ons willen doen geloven. We moeten terug gaan naar wat de Koran zegt als principe en niet in hoeverre een individuele moslim deze principes opvolgt.

Wanneer hoorde je voor het eerst over Geert Wilders?
Ik kan me dat niet meer precies herinneren, maar ik woonde al in Amerika. Het was ook na 9/11. Ik denk dat ik voor het eerst van hem hoorde via een website van een bekende ex-moslim Ali Sina.

Wat vind je van Geert Wilders?
Geert Wilders begrijpt de gevaren van de Islam en hij heeft een passie om Nederland (en de rest van de wereld) te redden. Hij is een briljante man en een revolutionaire denker in onze generatie. Ik hoop dat de wereld -in het bijzonder Europa- zijn visie hoort en begrijpt en aandacht schenkt aan zijn waarschuwingen. We hebben een Geert Wilders nodig in alle landen. Geert Wilders is een helder licht in de donkere wereld van politieke correctheid. We moeten allemaal bidden voor zijn bescherming.”

Hoe zou je omgaan met een moslim-buurman?
Ik geloof dat ieder mens is gemaakt naar het beeld van God en ik haat daarom geen enkel mens, zelfs niet als ze moslims zijn. Daarom zal ik proberen om een beschaafde relatie te hebben met mijn eventuele moslim-buren. Maar ik zal wel heel voorzichtig zijn met twee belangrijke zaken. Het eerste is dat ik waakzaam zal zijn in hun pogingen om mensen tot de islam te bekeren en het tweede is dat ik goed zal opletten of ze geen betrokkenheid krijgen in moslimterrorisme of terrorische organisaties.”

Denk je dat er een verschil is tussen moslims als mensen en de Islam?
Jazeker. We weten dat er moslims zijn die zelfs in het Israëlische leger actief zijn en werken voor Westerse veiligheidsdiensten. Moslimnaties zoals Azerbeidjzan en Kazachstan hebben relatief goede relaties met Israël. Het is met deze reden niet eerlijk om te zeggen dat iedere moslim een slecht persoon is. Van de andere kant maakt goed gedrag of loyaliteit door individuele moslim de islam nog geen goede religie. Als een grote hoeveelheid van je katholieke vrienden geloven dat abortus acceptabel is, betekent dit nog niet automatisch dat het katholieke geloof een pro-abortus religie is.

Waar het in de kern om gaat is wat de Koran ons leert en wat imams met een grote reputatie in de moslimwereld zeggen. Het echte gevaar is dat iedere moslim na het lezen van de Koran een potentiële terrorist kan worden. De wortel van het probleem zit hem in het geloofssysteem: de Islam. Ik heb me vaak afgevraagd of moslimvrienden die ik heb gewoon heel erg onwetend zijn of er gewoon voor kiezen om de principes die in de Koran staan (nog) niet uit te voeren.

Wat denk je dat de oplossing is voor de oorlog in Syrië?
De oplossing is om Basher Al-Assad aan de macht te houden. Ik wil niet zeggen dat president Assad een goed persoon is, maar hij is een seculiere machthebber en niet één of andere religieuze despoot zoals de Iraanse ayatollahs. Hij vervolgt geen christenen of andere religieuze minderheden. We hebben stabiliteit nodig in Syrië en het omverwerpen van dit regime zal alleen maar resulteren in meer chaos. De rest van de wereld moet Assad militair helpen om ISIS te verslaan om zo de Syriërs in hun eigen land te houden. Dit is ook de manier om de grote vluchtelingenstromen op een effectieve manier te stoppen.”

Christenen wordt geleerd om liefdevol met andere mensen om te gaan? Hoe zie je dat gebod in relatie tot ISIS-strijders? Heb jij hen lief?
Dat is een lastig vraagstuk. Er staat in de Bijbel dat christenen “oprecht als duiven en bedachtzaam als slangen” moeten zijn. In zijn algemeenheid wens ik dat iedereen naar de hemel gaat door de vergeving van Jezus. Dat laatste wens ik voor iedereen, dus ook voor ISIS-strijders. Ik wil dat zij de waarheid onder ogen zien dat ze het foute geloof aanhangen en zich bekeren. Liefdevol met mensen omgaan betekent niet dat we het kwaad maar laten groeien. De vernietigende agenda van deze mensen en deze organisatie moet snel een halt worden toegeroepen. We moeten in geen enkel geval ISIS-strijders het voordeel van de twijfel geven, tenzij we echte bewijzen zien dat ze echt veranderen.

Denk je dat het Westen naïef is ten opzichte van de Islam?
Het Westen is enorm naïef ten aanzien van de islam. De meeste mensen weten geeneens wat er precies in de Koran staat en denken dat het een geloof is net als alle andere religies. Mensen in het Westen moeten hun ogen opendoen en leren van de wetenschap dat Pakistan en Bangladesh zijn verloren aan de Islam. Daarnaast verliezen Koptische christenen hun vrijheid in Egypte, Assyrische christenen verliezen hun land in Irak en Iran is ook al helemaal verloren. Als de Westerse wereld door blijft gaan met zijn naïviteit, dan zullen ook de Europese landen door demografische ontwikkelingen uiteindelijk worden ingenomen door de moslims.

Denk je dat kritiek hebben op de Islam de polarisatie vergroot? Wat zijn de gevolgen?
Door kritisch te zijn op de Islam, brengen we een bewustzijn in onze samenleving. Onze familie en vrienden moeten de gevaren kennen van deze duivelse religie. Ik denk zeker dat de polarisatie toeneemt. Uiteindelijk zal een clash onvermijdelijk zijn als we niet gaan optreden. De moslimpopulatie groeit snel in veel Europese landen en dit zal waarschijnlijk leiden tot een burgeroorlog in de komende 25 jaar. Ook zullen de terreuraanslagen verder toenemen in de Westerse wereld. Geen prettig vooruitzicht.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.