Doneer aan TPO
 

Bericht ‘Amalia je bent prachtig’ van ShePostsOnline al meer dan 2 miljoen mensen bereikt

#amaliajebentprachtig tegen online pesterijen gaat viral

Door: , 11:47, 30 april 2017

#amaliajebentprachtig tegen online pesterijen gaat viral

Update: inmiddels heeft het Facebookbericht al meer dan 2 miljoen mensen bereikt.

Als reactie op de negatieve tweets over het uiterlijk van prinses Amalia bracht het online magazine ShePostsOnline.nl vrijdag een bericht naar buiten waarin zij Amalia vertelden dat ze een prachtig meisje is. Binnen 12 uur bereikte het bericht één miljoen mensen op Facebook. Inmiddels is het bericht met de hashtag #amaliajebentprachtig meer dan 4000 keer gedeeld op social media.

Vrijdagochtend was in diverse media te lezen over de online pesterijen die zich die dag ervoor vooral op Twitter hadden afgespeeld. In artikelen als ‘Prinses Amalia slachtoffer online pesterijen’ en ‘Pesten op Koningsdag: twitteraars treiteren Amalia om gewicht’ was te lezen dat veel internetpesters hun account inmiddels uit de lucht hadden gehaald.

Hoofdredacteur van ShePostsOnline Hannah König kan niet geloven dat nieuwssites de vreselijke tweets opnieuw publiceerden. Zij schrijft: “Zijn lelijke en haatdragende teksten over een meisje van dertien die mensen het web opslingeren de moeite waard om herhaald te worden? Ik vind van niet.”

‘Voor ieder kind zijn dergelijke berichten schadelijk

In hetzelfde bericht schrijft ShePostsOnline: “Amalia, je bent een prachtig meisje. Onzeker mag je zijn, maar alsjeblieft, laat je niet onzeker maken door lafaards. Kijk naar jezelf. Je bent een heel mooi kind, met een stralende lach en een fantastische uitstraling. En je lichtgele jas van ZARA staat je enig!”

Het bericht bereikte binnen twaalf uur al meer dan één miljoen mensen en werd door duizenden mensen gedeeld en becommentarieerd.

König wil met het bericht een statement maken: “Het gaat nu om de kroonprinses, maar voor ieder kind van deze leeftijd zijn dergelijke berichten schadelijk. Ik vraag me af of de mensen die dit soort berichten het web opslingeren er bij stilstaan dat ze aan het cyberpesten zijn. Dat de gevaren van cyberpesten groot zijn weten we allemaal; regelmatig verschijnen er berichten over jongeren die zelfmoord plegen nadat ze online zijn gepest. En de schok is daarna altijd weer groot. Ik ben heel blij om te zien dat liefde en positiviteit online ook graag wordt gedeeld.”

Lees hier het verhaal over Prinses Amalia op ShePostsOnline >>>

 
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace