TPOok!

 
Binnenland

Amsterdamse school verhuurt gebouw voor islamitische man/vrouw gescheiden ingangen

VVD Amsterdam stelt raadsvragen, 'jongerenwerk'club die gebouw huurt is zwaar islamitisch

De Amsterdamse VVD heeft raadsvragen gesteld over de verhuur van de Huizingaschool aan het islamitische instituut Dar el Huda en Stichting Jongeren en Toekomst (JET). Zij adverteren op Facebook met een activiteit in de school met gescheiden man/vrouw ingangen.

Het pand is van de gemeente, en de VVD laat via Twitter weten niet blij te zijn met deze segregatie. “Gemeentelijke gebouwen moeten niet voor Islamlezingen met gescheiden ingangen worden gebruikt. Strijdig met onze waarden.” Op zich heeft de VVD een berg boter op het hoofd, eerder deze week stelde VVD-wethouder Eric van der Burg nog dat wat hem betreft ‘hoe meer asielzoekers hoe beter‘ het motto is.

Maargoed, sekse-apartheid is de Amsterdamse VVD kennelijk toch een brug te ver. De Huizingaschool stelt tegenover AT5 niet verantwoordelijk te zijn voor wat een huurder buiten schooltijden in het gebouw doet.

Bekijken we de doelstellingen van Stichting JET, dan zien we mooie, maatschappelijk verantwoorde woorden. Maar op de pagina van de stichting zelf is het nogal hardcore islamisme wat de klok slaat. Het instituut Dar el Huda is vrij openlijk gericht op koran en islam.

De gemeente laat weten de antwoorden op de raadsvragen af te wachten.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.