TPOok!

 
Video

TPO-lezer bestelt massaal met censuur bedreigde erotische dichtbundel ‘Islam’

Uitgave dichtbundel gaat door, met dank aan TPO-lezers

Tags: ,

De kleine uitgeverij die onlangs alarm sloeg over de ophanden zijnde terugtrekking van de binder vanwege de publicatie van een erotische getinte bundel liefdespoëzie ‘met een islamitisch getoonzette thematiek’ meldt op haar website dat het boek alsnog het licht gaat zien met dank aan “een storm van voorintekeningen”.

Nadat de Rotterdamse uitgeverij eerder in een nieuwsbrief meldde dat de binder van de bundel zich had teruggetrokken uit angst voor ‘represailles uit islamitische hoek’, liet TPO een oproep uitgaan met het verzoek aan haar vrijheidminnende lezersbestand om massaal in te tekenen voor de bundel want vrijheid enzo.

Dat hebben de TPO-lezers gedaan want TPO-lezers zijn eindbazen.

 

“Een dergelijke overweldigende steun – de bundel was binnen 48 uur na het verzenden van ons persbericht uitverkocht! – hadden wij toch niet verwacht. Als gepland zal Islam in september verschijnen en aan alle voorintekenaars worden toegezonden.

Wij danken alle oude & nieuwe vrienden van Nadorst voor de hartverwarmende wijze waarop ze hun steun aan de literatuur hebben betoond. De uitgave van de bundel is daarmee verzekerd. Wij zijn blij dat de gedichten van Mohammed Al-Mansoer op deze manier toch nog het licht zullen zien.”

 

Aldus het nieuwsbericht.

Vrije woord

De uitgeverij benadrukt dat het verschijnen van de bundel “niet in gevaar (is) gebracht door concrete bedreigingen uit islamitische hoek maar door de angst voor dergelijke bedreigingen bij onze binder”.
Ook geeft men aan dat er “geen sprake is geweest van onoorbare acties door mensen van wat voor religieuze achtergrond dan ook.”

Wij van TPO zijn blij om steun te geven aan het vrije woord, en aan een uitgeverij die onwelgevallige en potentieel gevaarlijke boeken faciliteert, zelfs wanneer die uitgeverij achteraf heel angsthazerig de gevoelde dreiging van hun binder bagatelliseert.

Dreiging uit zenboeddhistische hoek

Wij van TPO willen op onze beurt benadrukken dat mocht de verschijning van een boek in de toekomst in gevaar komen vanwege angst voor represailles uit, zeg, zenboeddhistische, confucianistische, hindoeïstische, zaroeastrische en/of guurkatholieke hoek, wij onze lezers evengoed zullen vragen om massaal te bestellen.

Niet dat dit ooit gebeuren zal. Maar toch. Zo zijn wij.

   

Steun direct Jurriaan Maessen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.