TPOok!

 
Binnenland

Video – Imam verbiedt Amsterdamse moskeegangers te demonstreren, schrijver doet aangifte

'Wij moeten dus verstandig zijn en de islamitische wetgeving volgen'

Tags: ,

De imam van de Amsterdamse Al Ihsane moskee riep in het vrijdaggebed van 9 juni de gelovigen op om niet te demonstreren, omdat dit volgens hem on-islamitisch zou zijn. Volgens de ondertiteling van onderstaande video* zegt de imam over de protesten tegen de Marokkaanse overheid:

Demonstreren is tegen ‘de islamitische regels’ en ‘de wetten van Allah’. ‘We maken iets illegaals legaal, met als excuus dat het zo in de wet staat’. Gelovigen moeten ‘verstandig zijn en islamitische wetgeving volgen’, want ‘het is absoluut niet toegestaan om tegen de leider der gelovigen te zijn’.

Schrijver Asis Aynan is geschokt door deze preek en wil aangifte doen tegen de imam, omdat volgens hem ‘de Nederlandse Grondwet voetveeg’ was in deze toespraak.

Hij geeft uitgebreid commentaar bij de video:

Mijn aangifte
Ieder jaar stuurt Marokko staatsimams naar Nederland om Marokkaanse-Nederlanders te indoctrineren, in het bijzonder in de ramadan – zo kunnen wij nooit Nederlanders worden.
Onlangs stelde SP Kamerlid Sadet Karabulut Kamervragen aan de minister of er een geheim imamoverleg is geweest in Utrecht, gestuurd en gepland door de Marokkaanse overheid.
En afgelopen vrijdag was de Nederlandse Grondwet een voetveeg. Dit moet stoppen. Daarom doe ik aangifte. In het bijzonder tegen de Amsterdamse Al Ihsane moskee, die vorig jaar 30.000 euro van de Marokkaanse koning ontving.
Afgelopen vrijdag verbood de imam des huizes zijn gemeente om te gaan demonstreren tegen de Marokkaanse staat die continue de mensenrechten met voeten betreedt. In dit geheim opgenomen youtubefimpje is de imam te zien die verbiedt de mensen te demonstreren.
In mijn aangifte hieronder verduidelijk ik mijn klacht:

Beste Amsterdamse politie,

In de Amsterdamse moskee Al Ihsane is op vrijdag 09 juni 2017 tijdens de vrijdagpreek de islamitische gemeente verboden te gaan demonstreren tegen de staatsonderdrukking in de Marokkaanse landstreek de Rif. De straat opgaan en daarmee te sympathiseren met de protesten in de Rif zou ‘fitna’ betekenen.

‘Fitna’ is een Arabisch woord dat anarchie betekent. Met andere woorden: Marokkaanse-Nederlanders die in Nederland de straat opgaan wordt verboden te demonstreren omdat het wanorde zou brengen. Terwijl in de Nederlandse Grondwet in artikel 9 staat dat iedere ingezetene van dit land het recht en de vrijheid van betoging heeft. Dit wordt door de Amsterdamse imam en de moskee Al Ihsane ondermijnd.

Wat betekent dit voor mijn persoon? Word ik hier door de voorganger en het moskeebestuur in mijn vrijheid beperkt? Want ik heb meerdere malen en ik ben voornemens om weer tegen de Marokkaanse staat te protesten, want er zijn mensenrechtenschendingen gaande. Wordt de Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam opgedragen door de moskee Al Ihsane en door zijn imam de ‘fitna’ tegen te gaan? En op welke wijze?

Mijn inziens gebruikt de imam niet zijn vrijheid van religie, ook niet van meningsuiting, temeer hij een religieus voorganger is en met deze woorden zet hij zijn islamitische gemeente op tegen de Nederlanders die wel demonstreren tegen het repressieve Marokkaanse regime, zoals ik doe.

Ik doe daarom aangifte van haatzaaien door de imam en het bestuur van moskee Al Ihsane, namelijk aanzetten tot haat jegens zij die demonstreren. Ik doe een dringend beroep op de politie en het openbaar ministerie om te onderzoeken of hier sprake is van haatzaaien en mogelijke opruiing.

Tevens maak ik mij als Amsterdamse burger grote zorgen dat de imam en de moskee zijn geïnstrueerd door een vreemde mogendheid, namelijk: de Marokkaanse staat. En dat lijkt mij tevens strafbaar.

Ik hoor zeer graag van u.

Een hoogachtende groet,

Asis Aynan

* Disclaimer: TPO baseert zich op deze ondertitels

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.