TPOok!

 
Opinie

‘Bevrijd kinderen van de refotaliban op het Calvijn College’

'Een kortebroekenverbod is geen vrijheid van godsdienst, maar onderdrukking'

 

“Bij een christelijke levensstijl hoort eerbare kleding en een verzorgd uiterlijk, zowel voor jongens als voor meisjes.”

 

Althans volgens de refotaliban van het Calvijn College in Zeeland anno 2017. Er is een petitie gestart om de korte broek toe te laten, want de seksueel geobsedeerde schoolgids vervolgt:

 

“Concreet betekent dit onder andere het volgende: aanstootgevende kleding (bijvoorbeeld door middel van een ontoelaatbare opdruk) is niet toegestaan. Dit geldt ook voor diverse opzichtige toevoegingen aan het uiterlijk, zoals opvallende make-up. Meisjes mogen op school geen lange broek dragen; zij dragen een rok of jurk die tot op de knie komt. Als meisjes met een lange broek aan naar school komen, moeten zij zich omkleden zodra ze op school komen. We willen in de school terughoudend zijn met het toestaan van diverse vormen van vrijetijdskleding. Dit betekent onder meer dat we van jongens verwachten dat ze een lange broek dragen.”

 

Deze opsomming van kleding roept allerlei vragen op. Wat is ontoelaatbare opdruk en wat zijn de grenzen van wat wel en niet toelaatbare opdruk is? Over make-up staat er de raadselachtige toevoeging ‘opvallend’. Onopvallende make up mag dan blijkbaar wel. Maar opvallend voor wie? En wat is aanstootgevend en voor wie? De schooldirectie bemoeit zich met het uiterlijk van zowel leerlingen als leraren en de ouders onderwerpen hun kinderen onvrijwillig aan dit regime.

Voor veganisten zijn leren schoenen heel aanstootgevend. Net als wollen pakken en truien. (Dat wil ik overigens wel verbieden omdat hier het niet schaden principe overtreden wordt). Dat zullen die refo-gekkies niet snel inzien vermoed ik. Die zijn geobsedeerd door hun smalle kokervisie. Wat in de ogen van de een aanstootgevend is, hoeft dat in de ogen van een ander niet te zijn.

Ik ben blij dat ik werk aan een liberaal instituut waar er geen kledingvoorschriften gelden. Ik geef college in korte broek en slippers, wanneer het weer daar aanleiding voor geeft. Ook de studenten dragen wat zij willen. En dat is absoluut niet conform de vereisten van het Taliban College in Zeeland. Goddank. Ik gun de jongens en meisjes van die school in Zeeland ook de vrijheid. Als hun ouders er per se conform de refotaliban bij willen lopen dan is dat hun keuze, kinderen behoren vrij te zijn in hun kledingkeuze.

Het is een tekortkoming van de open samenleving dat er onder het mom van vrijheid van religie vrijheid is gecreëerd voor onderdrukking. Al is het maar in kledingkeuze. Met warm weer willen mensen nu eenmaal graag met blote benen. Ook in Zeeland. En niet het schoolreglement moet geliberaliseerd worden, de leerlingen moeten bevrijd worden van de refo-taliban en naar een seculiere middelbare school. In korte broek. Als ze dat willen.

   

Steun direct Floris van den Berg

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.