TPOok!

 
avatar
   
Kunst

Haagse Mondriaan-tentoonstelling voor baby’s krijgt 400 aanmeldingen

Speeltjes, een spelletje en muziek

In het Gemeentemuseum van Den Haag was dinsdagochtend voor het eerst een heuse babytour. Kinderen van vier maanden tot anderhalf jaar mochten met hun ouders naar een paar Mondriaans komen kijken, nog voordat het gewone museumpubliek binnenstroomde.

Vierhonderd baby’s waren aangemeld voor het experiment, maar er konden er maar een paar meedoen. Baby’s Boaz, Nena, Jasmijn, Lennon, Bodhi, Evi, David, Asya en Famke waren er wel bij. De felle primaire kleuren van Mondriaan leken aan te slaan: met name Avond; De rode boom (tegen een blauwe achtergrond) trok de aandacht van het jongvolk.

Experiment

De rondleiding van dinsdag, met begeleiding, speeltjes, een spelletje en muziek, was nog maar een proef. Een tweede experiment staat voor het najaar in Dordrecht op het programma.

Volgens Brigitte Timmermans, oprichter van het organiserende Kunstfanaatjes, kunnen baby’s en peuters wel degelijk van kunst genieten. Vanaf vier maanden kan een mens immers kleuren onderscheiden. Het kijken naar vormen is ook goed voor de ontwikkeling. Zij vindt de kleintjes een ‘volwaardige doelgroep’ die serieus genomen moet worden.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.