TPOok!

 
Binnenland

Imam salafistenmoskee alFitrah weigert onderzoek naar indoctrinatie kinderen

Gemeente sluit haathut niet maar 'wil in gesprek blijven'

De gemeente Utrecht zit in haar maag met radicale salafistenmoskee alFitrah, schrijft het AD. Kinderen die lessen volgen bij de moskee lopen het risico minder kansen te krijgen op de arbeidsmarkt als gevolg van de dogmatische, salafistische leer die in de lessen is verwerkt.

Tegen een ongetwijfeld royale consultancy-fee hebben ‘deskundigen’ van De Taskforce Radicalisering, met onder anderen Beatrice de Graaf en Micha de Winter, de gemeente geadviseerd over de opzet van het aanvullende onderzoek.

Imam Suhayb Salam van alFitrah werkt niet mee aan welk onderzoek dan ook. “Wij willen juist kinderen klaarstomen voor een goede integratie in de Nederlandse samenleving. De gemeente Utrecht wil religie weghalen bij de ouders.”

Salam kondigde juridische stappen aan. De gemeente zegt met alFitrah in gesprek te blijven.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.