TPOok!

 
Opinie

Policorwatch – Zwarte mensen woedend om te weinig zwarten op TV, ook woedend om serie over zwarten

Want in social justice-land is het gewoon nooit, maar dan ook nooit goed

Tijdens de uitzendingen van Game Of Thrones in verschillende tijdzones in de VS, is zondagavond op Twitter geprotesteerd tegen de nieuwe HBO-serie Confederate.

Het protest was opgezet door activist April Reign, die eerder de hashtag #OscarsSoWhite startte om aandacht te vragen voor het gebrek aan nominaties voor Afro-Amerikanen en andere minderheden bij de Academy Awards. Zij riep eerder dit weekend op tijdens de uitzendingen van het paradepaardje van de zender naar HBO te tweeten met de hashtag #NoConfederate.

Confederate vindt plaats in een alternatief universum, waar het zuiden van de VS de Amerikaanse Burgeroorlog niet heeft verloren en slavernij nog steeds legaal is en in het moderne leven wordt toegepast. Dat idee stuit op veel verzet binnen de Afro-Amerikaanse gemeenschap, die vindt dat slavernij niet de basis kan zijn van entertainment. “Het vercommercialiseren van zwart leed voor het vertier van anderen moet eens stoppen”, zei Reign eerder tegen CNN. “Voor sommige mensen is Confederate geen ‘alternatieve universum’, maar een pijnlijke verwijzing naar hoever we nog hebben te gaan tot we echte gelijkheid hebben in dit land.”

Volgens The Hollywood Reporter stond #NoConfederate al tijdens de eerste uitzending van Game Of Thrones, die aan de oostkust van het land, bovenaan Twitters Trending Topic-lijst in de VS. Wereldwijd was het het op één na vaakst besproken topic.

(ANP)

Een twitterprotest door slacktivists die jammeren dat er te weinig zwarten in series en films zitten, over een serie vol zwarten. Joe. Social justice, grappiger wordt het niet. En bedankt voor de kijktip, wij hadden nooit van Confederate gehoord maar het klinkt creatief, gedurfd, tot nadenken stemmend en prikkelend, precies wat kunst kan doen voor demense dus. En het zet aan tot wat beroeps-dramballen niet willen dat u doet: nadenken en plezier hebben. TRIGGERING!

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.