TPOok!

 
Leven

Ruim 1000 echte Hollanders eisen Leenbakker-hoogslaper tegen te lage prijs

Willen hoogslaper voor 24 euro

Ruim 1000 consumenten gaan een kort geding tegen Leen Bakker aanspannen over niet-geleverde hoogslapers. Zij hebben daarvoor juridisch adviesbureau Aliter Melius ingeschakeld.

Leen Bakker bood de hoogslapers voor 24 euro per stuk aan op de eigen website. De keten van meubelwinkels wil de bedden niet voor die prijs leveren, omdat de aanbieding door een technische storing op de site zou zijn verschenen. Een gesprek donderdag tussen Aliter Melius en Leen Bakker om de zaak buiten de rechter om op te lossen, leverde niets op. Leen Bakker wil mensen ter compensatie 40 procent korting geven.

Foutje: te lage prijs

Een woordvoerder van Aliter Melius liet weten dat het niet lukte een ‘inhoudelijk gesprek’ met Leen Bakker te voeren over de levering van de hoogslapers. De keten van meubelwinkels zou vooraf een aantal voorwaarden hebben gesteld. “Ze stelden onder meer de voorwaarde dat we over het gesprek niet met de media zouden communiceren”, aldus de zegsman van het juridisch adviesbureau. Leen Bakker heeft nog niet gereageerd op de dagvaarding.

De Consumentenbond ziet een parallel met een eerdere rechtszaak over breedbeeld-lcd-televisies die het bedrijf Otto in 2006 aanbood voor slechts 99 euro. Klanten eisten toen ook dat het bedrijf de tv’s voor dat bedrag zou leveren, maar de rechter oordeelde dat de koop niet geldig was. Otto wist aannemelijk te maken dat de lage prijs een foutje was. Het gerechtshof in Den Bosch redeneerde dat ook voor de kopers duidelijk moet zijn geweest dat het een vergissing was.

“De uitspraak in de Otto-zaak geeft richting, maar uiteindelijk moet de rechter alle omstandigheden meewegen”, aldus een woordvoerster van de Consumentenbond. Over de uitkomst van deze zaak wil ze niet speculeren.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.