TPOok!

 
Opinie

‘Signaal’ uit betuttelingsland: Maximaal twee biertjes halen op festival

'Doet u mij maar 10 keer 2 biertjes'

“Dat kan inderdaad onhandig zijn”, zegt Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) zelf al. Als het aan zijn organisatie ligt haalt u straks op festivals namelijk maximaal twee biertjes per keer, zo weet de NOS. Daarmee moet het moeilijker zijn om bier door te geven aan minderjarigen.

‘Signaal’

Omdat festivals nu al nooit kampen met rijen voor het bier leek het de organisatie wel een aardig idee de festivaldirecteuren een deel van hun omzet uit handen te lobbyen.

Horecabedrijven kunnen nu al bestraft worden als ze bier verkopen aan klanten die drankjes doorgeven aan jongeren van onder de 18. Maar dat is amper te controleren, dus zijn er volgens de organisatie nieuwe maatregelen nodig.

“Het is niet zo dat mensen zelf niet meer dan twee drankjes mogen drinken”, legt Van Dalen nog uit. Die tevens aangeeft dat het ‘signaal’ bedoeld is voor de grote evenementen waarvan hij zelf ook inziet dat het daar juist ‘onhandig’ is.

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.