TPOok!

 
Cult

Hackers stelen persoonlijke informatie geverifieerde Instagram accounts

Onlangs werd Selena Gomez gehackt

Tags: ,

Een of meerdere hackers zijn er vermoedelijk in geslaagd persoonlijke informatie van beroemdheden te stelen. Door een lek op Instagram konden ze bij e-mailadressen en telefoonnummers komen van gebruikers met een geverifieerd account, bevestigt een woordvoerder van het sociale medium tegen Variety.

Onder de geverifieerde gebruikers op Instagram bevinden zich veel beroemdheden. Mogelijk is een van de slachtoffers Selena Gomez. Haar pagina werd enkele dagen terug gehackt, waarna er een naaktfoto van haar ex Justin Bieber op werd gezet.

De dader of daders hadden zich volgens Instagram met opzet gericht op gebruikers met een zogenoemd blauw vinkje. Om hoeveel slachtoffers het gaat, wil Instagram niet zeggen. Het sociale medium benadrukt dat er geen wachtwoorden zijn gestolen.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.