TPOok!

 
Cult

Playboy-oprichter Hugh Hefner (91) overleden

Natuurlijke dood gestorven in The Mansion

Tags: ,

De oprichter van het mannenblad Playboy, de Amerikaan Hugh Hefner, is overleden. Dat heeft Playboy Enterprises in de nacht van woensdag op donderdag bekend gemaakt. Hij is een natuurlijke dood gestorven en overleden in The Playboy Mansion. Hefner is 91 jaar oud geworden.

Hefner richtte het blootblad Playboy in 1953 op.

Hij verklaarde in 2009 dat hij het graf naast Marilyn Monroe heeft gekocht en dat hij daar begraven wil worden. Zijn fascinatie voor Monroe is niet toevallig. In het eerste nummer van december 1953 stond de naakte Marilyn Monroe als playmate op de cover.

Playboy Mansion

Door de enorme populariteit van het blad Playboy, verwierf ook Hefner wereldwijde bekendheid als de belichaming van de Playboy. Zo liet hij zich maar al te graag, gehuld in zwart zijden pyama en rood satijnen smokingjasje, voor de camera’s omringen door mooie vrouwen op zijn landgoed, de Playboy Mansion, in Los Angeles.

Playboy is een van de bekendste merken in de wereld. In meer dan 180 landen zijn de bladen of producten van Playboy te koop. In 2016 verkocht Hefner zijn Mansion voor 94 miljoen euro, wel onder de voorwaarde dat hij er tot zijn dood mocht blijven wonen.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.