TPOok!

 
avatar
   
Cult

O.J. Simpson na 9 jaar cel voorwaardelijk vrijgelaten

Wegens goed gedrag

De roemruchte Amerikaanse ex-football-speler en acteur O.J.Simpson is zondag in Nevada na negen jaar uit de gevangenis vrijgelaten, aldus bronnen bij het gevangeniswezen in de staat.

Hij zat vast wegens onder meer een overval en mishandeling. Hij overviel in Las Vegas samen met medeplichtigen in een hotelkamer twee verzamelaars van sportmemorabilia. Simpson stelde dat die zijn eigendom waren.

De zeventigjarige Simpson werd in 2008 tot maximaal 33 jaar cel veroordeeld, met de mogelijkheid na negen jaar vervroegd vrij te komen. Afgelopen zomer werd bekend dat hij wegens goed gedrag in oktober voorwaardelijk wordt vrijgelaten. Bij het aanbreken van zondag kon hij zo de gevangenis in Lovelock in het noordwesten van van Nevada verlaten.

Simpson werd halverwege de jaren negentig in een door publiek en media massaal gevolgd proces vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend Ronald Goldman. Zij werden in juni 1994 dood aangetroffen.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.