TPOok!

 
avatar
   
Muziek

Tom Petty nu echt overleden, manager bevestigt

Zanger werd 66

Tags:

De Amerikaanse rockmuzikant Tom Petty is op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Dat bevestigde de manager van de artiest, nadat een eerder bericht over de dood van Petty was ingetrokken.

Petty kreeg volgens manager Tony Dimitriades een hartinfarct in zijn huis in Malibu. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar kon niets meer voor hem gedaan worden. De rockster overleed volgens een verklaring in het bijzijn van familieleden, vrienden en bandleden.

De rocker was eerder al doodverklaard door CBS News, dat claimde de informatie te hebben bemachtigd via de politie in Los Angeles. Dat korps liet daarop weten helemaal geen informatie te hebben over de dood van Petty. ,,De oorspronkelijke informatie is per ongeluk verstrekt aan sommige mediabronnen”, twitterde de LAPD, die excuses aanbood. Petty lag toen voor zover bekend nog aan de beademing.

De artiest kreeg in wereldfaam met zijn band The Heartbreakers, opgericht in 1976. Hij had al in de beginjaren van zijn carrière grote hits als Breakdown en American Girl. Er zouden nog verscheidene volgen. Behalve met de Heartbreakers had Petty ook succes als lid van de supergroep Traveling Wilburys, met Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne en Roy Orbison. Bovendien bracht hij een aantal soloplaten uit.

Tom Petty and the Heartbreakers gaven in september nog drie concerten in Los Angeles, de laatste een week geleden. Ze speelden in een uitverkochte Hollywood Bowl. Petty kondigde in december 2016 in het blad Rolling Stone een grote tournee aan om het veertigjarig bestaan van de band te vieren, met 53 optredens in 24 staten.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.