TPOok!

 
Boeken

Boek ‘Negerland’ (Arbeiderspers) heet ineens ‘Negroland’

Dus u hoeft het boek niet te verbranden

PERSBERICHT

Geachte redactie,

Het eerder aangekondigde ‘Negerland’ (Privé-domein Nr. 297) zal onder de titel ‘Negroland‘ verschijnen. De verschijningsdatum, 31 oktober, blijft ongewijzigd.

Tegen de achtergrond van beslissende historische gebeurtenissen als de Amerikaanse burgerrechtenbeweging, de opkomst van het feminisme en de schijn van een postraciale tijd, brengt de auteur – professor aan de Columbia University School of Arts – in dit boek haar leven in kaart, dat werd getekend door psychologische en morele tegenstellingen in de zwarte middenklasse van Chicago, met ogenschijnlijke privileges.

Een greep uit de pers over Negroland:

 

“Fascinerende memoires aangaande het verschil tussen de privileges van blanken en zwarten, en hoe de black power beweging een crisis veroorzaakte voor de auteur.”

The Guardian

 

“Ze combineert genuanceerde emotie met observaties waarin ze geen concessies doet, geschreven in een gewaagde stijl. Zeer meeslepend.”

The Sunday Times

 

“Een unieke herinnering aan een zwarte meisjesgeschiedenis, afgeschermd door privilege edoch blootgegeven aan onverdraagzaamheid.”

Oprah (‘Beste memoires van het jaar’)

 

De proefdruk van het boek is beschikbaar. In het bijgevoegde persbericht is meer informatie te vinden, samen met de cover van het boek en een auteursportret (dit laatste is rechtenvrij bij naamsvermelding van fotograaf Michael Lionstar).

Voor een recensie-exemplaar of overige informatie kunt u contact met mij opnemen. Begin november komt de auteur naar Nederland om op te treden bij het Crossing Border Festival. Op zaterdag 4 november is er nog beperkt interviewruimte beschikbaar. Bij interesse kunt u hierover eveneens contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

Arbeiderspers Privé-domein. etc. etc.

/PERSBERICHT

 

 

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.