TPOok!

 
avatar
   
Opinie

De wereldrevolutie van 31 oktober 2017, bericht uit Wittenberg

'Lu-ther, klap-klap-klap, Lu-ther, stamp-stamp-stamp'

Wittenberg, 31 oktober 2017 – Honderdduizenden mensen zijn samengekomen op de  Marktplatz in het centrum van Wittenberg. Tientallen miljoenen over de hele wereld volgen de gebeurtenissen via televisie en internet. Televisieploegen van CNN, BBC, Russia Today, Al-Jazeera, RAI-uno, ZDF, NOS, RTL, VRT en vele andere televisiestations staan gereed om alles in beeld te brengen. De spanning is voelbaar. Vandaag wordt geschiedenis geschreven, die de wereld ingrijpend zal veranderen.

Op de verdiepingen van de huizen langs het plein staan de ramen open. Daarbinnen ziet het zwart van de mensen die vanuit deze positie de gebeurtenissen live willen volgen. Zelfs de daken zien zwart van de mensen. Ook in de straten rondom het plein staan honderdduizenden mensen, die via grote schermen kunnen volgen wat zich op het centrale plein afspeelt. De sfeer is opgewekt. De menigte bestaat uit mannen en vrouwen van alle leeftijden, modern gekleed. De oktoberwind waait door hun lange en korte haren.

Weken, soms maanden geleden zijn groepen vertrokken vanuit Londen, Parijs, Milaan, Wenen, Zürich, Kopenhagen, Amsterdam, Brussel, Keulen en München om te voet de tocht naar Wittenberg te maken. Onderweg sloten velen zich aan bij hen aan, gevolgd door de internationale pers. Uiteindelijk zijn de honderdduizenden aangekomen in Wittenberg om deel te nemen aan deze vreedzame revolutie.

Dan bestijgt een man langzaam de trap naar het podium. De massa’s beginnen te scanderen: “Lu-ther, klap-klap-klap, Lu-ther, stamp-stamp-stamp, Lu-ther, klap-klap-klap, Lu-ther, stamp-stamp-stamp”. Het klinkt uit honderdduizenden kelen tegelijk, krachtiger dan het geluid na een doelpunt in het grootste voetbalstadion. Het klinkt op het plein, het klinkt vanuit de straten, vanachter de ramen, vanaf de daken.  “Lu-ther, klap-klap-klap, Lu-ther, stamp-stamp-stamp”. Camera’s zoemen. Als Luther boven op het podium is aangekomen heft hij zijn handen hoog en breed in de lucht. Langzaam wordt het stil. Dan begint Luther te spreken:

“Wij hebben een droom, een droom waarin alle mensen gelijk zijn, een droom waarin man en vrouw, homo en hetero, gelovigen en ongelovigen gelijk zijn . . .”. Luid applaus. “Wij hebben een droom, een droom waarin alle mensen vrij zijn, een droom waarin iedereen vrij is om te zijn wie hij of zij is, waarin iedereen vrij is om te houden van wie hij of zij wil en waarin iedereen vrij is om te geloven of niet te geloven wat hij of zij wil. . .”. Luid applaus. “Wij hebben een droom, een droom waarin iedereen zij aan zij staat, waarin iedereen elkaar respecteert en waarin iedereen elkaar ondersteunt . . .”. Luid applaus. Dan stapt een secondant naar voren en overhandigt een groot stuk perkament aan Luther. Luther deklameert de stellingen op het perkament. “Stelling 1: man en vrouw zijn gelijk”. Luid applaus. “Stelling 2: Homo en hetero zijn gelijk”. Luid applaus. “Stelling 3: Mensen van ieder geloof en ongeloof zijn gelijk”. Luid applaus. “Stelling 4: Eenieder is vrij om te geloven of niet te geloven wat hij of zij wil”. Luid applaus. Luther werkt de hele lijst met stellingen af. Als hij klaar is, geeft de secondant hem een hamer en een handvol grote klinknagels aan. Dan spijkert Luther het stuk perkament op de grote houten deur achter hem. Met grote slagen drijft hij de klinknagels stuk voor stuk door het perkament de deur in. Dan wendt hij zich weer naar het publiek:

“Vandaag is een nieuw protestantisme geboren. Óns protestantisme!”

Op dat moment barst een oorverdovend gejuich los. Het gejuich komt van het plein, uit de omliggende straten, waar de grote schermen hangen, vanachter de ramen, vanaf de daken. Het gejuich is overweldigend. Camera’s zoemen. Tientallen miljoenen wereldwijd zijn getuige van wat hier gebeurt.

CNN: BREAKING NEWS. A NEW PROTESTANTISM IS BORN

ZDF: 500 JAHRE NACH LUTHER UND MEHR ALS 50 JAHRE NACH MARTIN LUTHER KING IST EIN NEUE LUTHER AUFGESTEHEN

Terwijl het oorverdovende gejuich minutenlang aanhoudt, is een verslaggever van de Franse televisie als eerste bij Luther.

Verslaggever: “Mijnheer Luther, gefeliciteerd”.

Luther: “Dank u, dank u”.

Verslaggever: “Nog één vraag. Men noemt u Luther, maar wat is uw echte naam?”

Luther: “Je m’ appelle Aboutaleb, Ahmed Aboutaleb”.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.