TPOok!

 
avatar
   
Film

Dustin Hoffman beschuldigd van aanranding #MeToo

'Het spijt mij, het is geen goede afspiegeling van wie ik ben'

De Amerikaanse acteur Dustin Hoffman is door schrijfster Anna Graham Hunter ervan beschuldigd dat hij haar ‘seksueel heeft lastiggevallen’. Volgens de actrice ‘kon Hoffman zijn handen niet thuis houden’, tijdens de opnamen van de televisiefilm Death Of A Salesman in 1985.

Hunter liep als student stage bij het bedrijf dat de film produceerde en was zeventien jaar oud ten tijde van het incident. “Het begon onschuldig, toen hij me vroeg om een voetmassage. Die heb ik ‘m gegeven. Maar al snel daarna ging het van kwaad tot erger. Hoffman greep me geregeld bij mijn achterwerk en sprak me toe in zeer expliciete bewoordingen. Ook deed hij enkele oneerbare voorstellen”, zegt ze in een interview met The Hollywood Reporter.

Hoffman zegt in een reactie aan het blad dat hij ‘het diepste respect heeft voor vrouwen’. Ook zegt hij: “Ik voel me verschrikkelijk dat iets dat ik heb gedaan iemand een ongemakkelijke situatie heeft bezorgd. Het spijt me, het is geen goede afspiegeling van wie ik ben.”

Lees ook

Kevin Spacey opnieuw beschuldigd van aanranding

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.