TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Alleshatende dramvrouwen willen schilderij soort van censureren want #metoo

Hoelaat begint het boekverbranden?

Tags: ,

Omdat het voor mij onmogelijk is hier nog enig nuttig commentaar aan toe te voegen, hetzij snedig hetzij neutraal, omdat ik er toch de woorden niet voor kan vinden, stomgeslagen en wederom verbijsterd als ik ben, denk ik te kunnen volstaan met alleen het copy-pasten van de link naar het weblog van Chretien Breukers die verder alles zegt over deze vorm van kunsthatende, neo-boekverbrandende, dramcensurerende actie van de onwelriekende gleuvenbrigade in kwestie.

Titel: Boze zeikwijven willen dat het prestigieuze museum the MET in New York een prachtig schilderij van Balthus ofwel censureren ofwel ‘voorzien van meer context’, want anders kwetsend voor #metoo enzo.

Schilderij in kwestie hieronder. Kijkt u nog maar even goed. De kans dat u er over een paar jaar nog straffeloos naar kunt kijken is klein.

Overigens: het MET doet nu nog dapper en zegt vooralsnog te weigeren om het schilderij te censureren, maar we weten allemaal hoe snel een ruggengraat van rubber blijkt te zijn als er maar een beetje druk op social media wordt uitgeoefend door de drammende alleshaatminderheid. U mag nu wedden op hoe lang dit schilderij nog in het MET blijft hangen.

Hoelaat begint straks het boekverbranden? En wanneer komt het eerste parlementslid met een voorstel tot verbieden van mogelijk voor #metoo-slachtoffers en andere snowflakes kwetsende kunst? Worden er dit jaar nog stickers met triggerwarning op schilderijen in musea geplakt of kunnen we dat nog uitstellen tot over een paar jaar?

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.