TPOok!

 
avatar
   
Filosofie & Religie

Bonusquote – Amsterdamse dominee: ‘Moslims bedreigen mijn gemeenteleden’

'Christenen durven onvoldoende donkere kant islam te benoemen, worden in hoek extreem-rechts gezet'

Tags: ,

 

“Christenen durven onvoldoende de donkere kant van de islam te benoemen. Onlangs is weer een gemeentelid bedreigd door mensen met een islamitische achtergrond. En dat is niet de eerste keer. De stilte die hierover heerst moet worden doorbroken. Wie dit durft te benoemen wordt helaas direct in de hoek van extreemrechts geplaatst

Tijdens doopdiensten [van tot het christendom bekerde moslims] verzoeken we gasten bijvoorbeeld om geen foto’s te maken en vanwege de veiligheid moeten dopelingen sommige details in hun levensverhaal achterwege laten. Voordat we foto’s op Facebook delen wordt gecheckt of onze broeders en zusters met een moslimachtergrond daar niet op staan. Als zij in de publiciteit zouden komen, is hun leven in gevaar. Ik vind het zorgelijk dat het zo werkt in een vrij land als Nederland. Eigenlijk is dat bizar

Inmiddels weet ik dat het niet bij dreigementen blijft. De zoon van een moslima die tot geloof is gekomen is vanwege haar bekering in elkaar geslagen.

Vergeet niet dat de invloed van de islam enorm toeneemt. In de wijk van onze kerk stemt bijvoorbeeld 20% van de inwoners op DENK. En probeer maar eens als jood met een keppeltje door bepaalde wijken in Amsterdam te lopen. Dat is zeker niet altijd zonder gevaar.

Gebrek aan aandacht heeft te maken met angst. Zo kun je door kritiek op de islam al snel weggezet worden als racist. Voor de duidelijkheid: ik heb het over de islam als ideologie en niet over moslims als individuele gelovigen. Daar kan ook angst richting God bijkomen: ben ik wel barmhartig genoeg jegens andersgelovigen als ik kritiek heb op de gevolgen van de islamisering?

Daardoor praten we niet over de uitwassen uit islamitische hoek. Wie dit durft te benoemen wordt direct in de hoek van extreemrechts geplaatst.

Ik heb mensen uit landen met een islamitisch regime ontmoet die hier al tientallen jaren wonen en benadrukten hoe ernstig de invloed van de islamisering is. Dat zie ik als ik de lijsten bekijk van landen waar christenen worden vervolgd. Ik weet niet of het code rood is, maar het is al erg genoeg dat er geen foto’s mogen worden gemaakt bij doopdiensten en we soms in het geheim mensen moeten dopen. De realiteit is dat de dreiging toeneemt.”

 

Aldus Joël Boertjens, voorganger van de Amsterdamse Baptistengemeente De Verbinding in een interview met het Christelijk Informatie Platform.

Verder commentaar overbodig.

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.