TPOok!

 
Muziek

Zweedse dj Avicii (28) dood gevonden in Oman

Werd deze middag gevonden in de stad Muscat

Tags: , ,

De Zweedse dj Tim Bergling, beter bekend onder zijn artiestennaam Avicii, is op 28-jarige leeftijd overleden in Oman. Dat melden verschillende media. Avicii werd bekend van grote hits als Levels, Wake me up en Sunshine. De djzou zou deze middag dood gevonden zijn in de stad Muscat.

“Zijn familie is er kapot van, en we vragen iedereen om in deze moeilijke tijd hun privacy te respecteren”, aldus een verklaring van een woordvoerder. De Zweedse artiest gaf al sinds 2016 geen optredens meer vanwege gezondheidsproblemen.

Gezondheid

Bergling had gezondheidsproblemen, onder meer door overmatig alcoholgebruik. Hij leed voordat hij stopte met optreden onder meer eens aan een acute alvleesklierontsteking. Verder werden zijn blinde darm en galblaas verwijderd. Los van zijn gezondheidsproblemen zei hij ook dat de dancewereld niet aan hem besteed was. “Het ligt echt niet aan de muziek of aan de shows, maar aan alles eromheen”, lichtte Avicii toe in verschillende interviews.

Draaien voelde ‘nooit natuurlijk’ aan voor de Zweed. “Ik ben meer het introverte type en het was altijd moeilijk voor me. Ik denk dat ik te veel negatieve energie aan boord heb genomen.” Hoewel hij niet meer toerde, bleef Avicii actief in de muziek. Hij bracht diverse nieuwe platen uit en stond andere artiesten bij als producer. In oktober verscheen nog een documentaire over de Zweedse dj, Avicii: True Stories.

(TPO/ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.