TPOok!

 
avatar
   
Filosofie & Religie

School schrapt Ramadanmarkt na kritiek op scheiden mannen en vrouwen

'Het is heel erg opgeblazen'

Tags:

Het RSG Lingecollege in Tiel had komende zaterdag een gezellige Ramadanmarkt georganiseerd. Om niemand te kwetsen was besloten de mannen en vrouwen respectvol te scheiden en de vrouwen €5,- te laten betalen en de mannen niks.

Dit resulteerde in de nodige ophef op diverse online media. De directeur van het Lingecollege is hier zo van geschrokken dat hij uiteindelijk besloten heeft de stekker uit het evenement te trekken.
Men deed al een jaarlijks evenement omtrent de ramadan, maar op veel kleinere schaal. Dit jaar was voor het eerst besloten het groter aan te pakken.

Opgeblazen

Peter Schaap, directeur van het Lingecollege, vind het heel vervelend dat hij deze beslissing heeft moeten nemen. Tegen de Gelderlander zei hij:

 

”Er was geen concrete aanwijzing dat er plannen waren om de bijeenkomst te verstoren. Maar in de loop van vrijdag kwamen er bij mij steeds meer zorgen. Ik durfde het niet aan. Vanwege het mogelijke risico en de negatieve associatie met de school heb ik de stekker eruit getrokken. We moesten maandag weer open, met de examens voor de deur.”

 

De organisator van het evenement, Farida Boutrid, baalt flink van het plotselinge besluit.

 

”Voor het eerst hadden we het grootschaliger aangepakt en een bericht in de krant geplaatst om iedereen uit te nodigen. We kregen positieve reacties.

We willen daarmee iedereen de kans geven om te komen. Ook vrouwen die zich anders ongemakkelijk voelen.”

 

Zei Boutrid o.a. in reactie op het scheiden van mannen en vrouwen. Een gemend evenement zou wel mogelijk zijn volgens Farida: ”[…] dan zouden we het anders aanpakken, bijvoorbeeld zonder modeshow.”

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.