TPOok!

 
Video

Video – TPO’s artist in residence Daan Samson Plumbing the Depths met kunstverzamelaar Bert Kreuk

Regendouche beschikbaar gesteld door Hornbach

Binnen zijn privé-leven heeft TPO’s artist in residence Daan Samson steevast een kluspartner in zijn vader gevonden. Sinds zijn overlijden mist de welvaartskunstenaar een vaderlijk figuur om ‘doe-het-zelf-karweitjes’ uit te voeren. Om dit gebrek te compenseren nam hij contact op met kunstverzamelaar Bert Kreuk. De in Zwitserland woonachtige miljonair kreeg van Samson het verzoek een regendouche in zijn woning te komen monteren.

Plumbing the Depths from Daan Samson on Vimeo.

De klus-performance is door fotograaf Jeronimus van Pelt geregistreerd. Het project is een hommage aan typische ‘vader en zoon-klusmomenten’ en vormt een hedendaagse aanvulling op conceptuele ready made kunst. De vraag rijst of het uitvoeren van een private ‘doe-het-zelf-klus’ als een hedendaagse kunst-handeling kan worden beschouwd, én welke invloed het heeft wanneer een vooraanstaande collectioneur zijn medewerking aan dergelijke home improvement geeft.

In het Rotterdamse kunstenaars-appartement verwijderde het tweetal de bestaande doucheset en installeerden zij een door (projectpartner) Hornbach beschikbaar gestelde regendouche.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.