TPOok!

 
avatar
   
Kunst

Gesubsidieerde moreel hoogstaande goedmensen-cultuursector krijgt #metoo-meldpunt

Metoo-heksenjacht voortaan ook in ivorentorenwijk van Hypocritië

Tags:

De Nederlandse cultuursector lanceert woensdag een nieuw onafhankelijk meldpunt voor ongewenst gedrag. De website Mores.online moet een centrale plek worden waar iedereen die werkzaam is in de podiumkunsten, film- en televisiesector misstanden aanhangig kan maken.

Het meldpunt wordt breed gedragen. Onder de dertig ondersteunende organisaties bevinden zich onder meer de vakbonden van acteurs, regisseurs, producenten en scenarioschrijvers, filminstituut Eye, alle grote Nederlandse filmfestivals en de koepelorganisaties van de Nederlandse schouwburgen en theaterproducenten. Twee onafhankelijke vertrouwenspersonen gaan alle meldingen die bij Mores.online binnenkomen behandelen. Melden kan ook anoniem.

Het initiatief is ontwikkeld nadat castingdirector Job Gosschalk van het machtige bureau Kemna Casting in november had toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Het onderzoek van politie en het Openbaar Ministerie naar Gosschalk en Kemna Casting is nog niet afgerond.

“Wij maken ons sterk voor een gezonde en veilige werkomgeving, waar voor iedereen een plek is om misstanden te kunnen melden met de zekerheid ook gehoord te worden zonder angst”, stelt directeur Yolande Melsert van Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten namens de dertig organisaties.

Anp

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.