TPOok!

 
avatar
   
Kunst

Beatrix Ruf dreigt met terugkeer naar Stedelijk Museum

'Ik wilde zo graag verder aan de slag met die prachtige collectie'

Tags:

Beatrix Ruf zou, als ze zou worden gevraagd terug te keren bij het Stedelijk Museum in Amsterdam, daar wel over willen praten. Een woordvoerder van de vorig jaar opgestapte directeur van het museum bevestigt berichtgeving hierover van Het Parool.

In een interview met de krant zegt Ruf dat over alles waar het museum mee is gediend, te praten valt. “Ik ben nooit gestopt met nadenken over en dromen van het Stedelijk. Het museum heeft zo ontzettend veel potentie. En ik wilde zo graag verder aan de slag met die prachtige collectie’’, vertelt ze in Het Parool.

Ruf verliet het museum na te zijn beticht van belangenverstrengeling. Ook zou ze hebben bijgeklust zonder dat in het jaarverslag te laten opnemen. In een deze week verschenen onafhankelijk onderzoek wordt echter de vloer aangeveegd met die verhalen.

Een woordvoerder van het museum kan geen antwoord geven op de vraag of Ruf wordt gevraagd terug te keren. Het museum heeft momenteel een interim-directeur, Jan Willem Sieburgh. Hij werd aangesteld nadat eerst zakelijk directeur Karin van Gilst was vertrokken, en kort daarop Ruf als artistiek directeur.

Anp

 

Lees ook: De toekomstige directeur van het Stedelijk Museum

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.