Doneer aan TPO
 

U zond in: briefje van Bart FM Droog aan Jan Dijkgraaf

'Waarom heb je uitgerekend mijn naam niet meegekopieerd?'

Door: , 14:36, 19 juni 2018

'Waarom heb je uitgerekend mijn naam niet meegekopieerd?'

Briefje van Droog – Aan Jan Dijkgraaf 

In je column Aan de boze Nederlandse schrijvers en schrijfsters insinueer je dat de ondertekenaars van de open brief aan het CPNB schrijvers zijn van gesubsidieerde boeken, die alleen door directe vrienden en familie gelezen worden. Bovendien dicht je ze – gezien de tags bij je column – de status van ‘aandachttrekkers’, ‘jankdozen’ en ‘sneuneuzen’ toe.

Dat is je goed recht, natuurlijk, maar toch vraag ik me af of je met deze column het niet vooral over je eigen status hebt: Jan Dijkgraaf, een aandachttrekkende jankdoos, die behoorlijk sneuneuzerig met tegeltjewijshedenboekjes de markt heeft overspoeld. Maar wel, het zij je gegund.

Eén ding snap ik alleen niet: waarom je in je opsomming van alle ondertekenaars uitgerekend één naam niet meegekopieerd hebt: de mijne. Op zich ‘n hele prestatie, om uitgerekend mijn naam uit de lijst van inmiddels meer dan zeshonderd mensen te filteren – maar waarom?

Hoe het ook zij: graag zou ik je willen uitnodigen om dit stuk te lezen, waaruit blijkt dat de actie tegen het besluit van de CPNB meer dan terecht is: Boekenweekrel 2018-2019: vrouwen nog steeds achtergesteld in de letteren.

Met groet!

Bart FM Droog.

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace