TPOok!

 
avatar
   
Film

‘Eerste NL’se lange speelfilm over vluchtelingencrisis in premiere tijdens Nederlands Film Festival 2018’

Jeetje, wat een grote verrassing, een Nederlandse film over vluchtelingen, als dat geen instant Gouden Kalf wordt...

PERSBERICHT

Rafa√ęl,¬†de nieuwe speelfilm van regisseur Ben Sombogaart (De tweeling),¬†beleeft¬†op maandag 1 oktober zijn premi√®re tijdens het Nederlands Film Festival¬†2018. Het romantische drama gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt het verhaal van twee geliefden die er alles voor over hebben om herenigd te worden voor de geboorte van hun zoon.

Hoofdrolspelers Melody Klaver en Nabil Mallat zullen aanwezig zijn op de rode loper bij de Stadsschouwburg Utrecht. Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 27 september tot en met 5 oktober. Tickets voor de publiekspremière die op dezelfde avond plaatsvindt, zijn binnenkort verkrijgbaar via www.filmfestival.nl.

Rafa√ęl¬†is een verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde. Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt¬†Rafa√ęl¬†het aangrijpende en onwaarschijnlijk¬†verhaal van de¬†Nederlandse Kimmy (Melody Klaver) en Tunesische Nazir¬†(Nabil Mallat).¬†Wanneer¬†Nazir aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere vrouw.

Regisseur Ben Sombogaart regisseerde eerder o.a. de films¬†Knielen op een bed violen,¬†De tweeling¬†en¬†De storm. Voor zijn regie van¬†Het zakmes¬†won hij een Gouden Kalf voor Beste Regie. Over zijn nieuwste film: ‚ÄúRafa√ęl¬†is een spannend en waargebeurd verhaal over grenzen, dromen, wilskracht en liefde die bureaucratie, landsgrenzen en zelfs gevangenismuren overstijgt. De acteurs geven een menselijk gezicht aan de verhalen die dagelijks in de media verschijnen en maken de dilemma‚Äôs van de personages voelbaar en urgent. Hiermee is¬†Rafa√ęl¬†de eerste Nederlandse lange speelfilm over de vluchtelingencrisis.‚ÄĚ

Rafa√ęl¬†is gebaseerd op ware gebeurtenissen die in 2011 het wereldnieuws haalden. Eerder verscheen het verhaal als roman van auteur¬†Christine Otten.¬†Tijs van Marle en Massimo Gaudioso schreven het scenario voor creative producer Jelle Nesna en producent Reinier Selen. De speelfilm¬†Rafa√ęl¬†is geproduceerd door Rinkel Film in co-productie met omroep EO, Menuet (Belgi√ę), Jaako Dobra (Kroati√ę) en Verdeoro (Itali√ę).

SUBSIDIE

De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Creative Europe MEDIA, CoBO, Paradiso Filmed Entertainment, EZEF, HAVC, de Belgische Tax Shelter en Intramovies. Distributeur Paradiso Entertainment Nederland brengt de film vanaf 11 oktober uit in de bioscopen. 

Op dezelfde avond als de offici√ęle premi√®re presenteert het NFF een feestelijke publiekspremi√®re van¬†Rafa√ęl¬†in Path√© Rembrandt Utrecht. De acteurs en regisseur zijn voorafgaand aan deze voorstelling aanwezig.

Tickets voor de publiekspremière zijn binnenkort te reserveren via www.filmfestival.nl

Gedurende het festival is¬†Rafa√ęl¬†ook te zien in het reguliere festivalprogramma van het NFF.

/PERSBERICHT

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.